Espadaler afirma que les discrepàncies amb el Ministeri per al PHN 's'accentuen'

query_builder   2 setembre 2003 13:33

event_note Nota de premsa

Espadaler afirma que les discrepàncies amb el Ministeri per al PHN 's'accentuen'

 El conseller ha defensat avui la política de l’aigua de la Generalitat a la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo, a Santander Ha anunciat una nova convocatòria del CPIDE per després de l’11 de setembre

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha pronunciat avui una conferència a la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo, a Santader, on ha parlat de la política de l’aigua a Catalunya. Espadaler, en roda de premsa, ha anunciat que convocarà el Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre, després de l’11 de setembre.

En resposta a les declaracions que va fer ahir el Secretari d’Estat d’Aigües, Pascual Fernández, en aquest mateix escenari, on afirmava que només una cinquantena d’al·legacions tenen entitat pròpia, Espadaler ha manifestat que “el que ha presentat la Generalitat no és una més d’aquestes al·legacions sinó que és una esmena a la totalitat”.

Espadaler ha posat de relleu, un cop més, les profundes discrepàncies que es mantenen entre el govern català i el govern central pel tema del Plan Hidrológico del Ebro, una discrepància que “s’accentua” i que és “radical i profunda”.

Aquestes discrepàncies es poden agrupar en tres àmbits, que són el jurídic, l’ambiental i el competencial. A nivell jurídic, el conseller ha manifestat que el Pla Integral del Delta de l’Ebre, proposat pel govern central, incompleix alguns articles de la Llei que es va aprovar en el seu moment i on s’explicita clarament que s’ha de fixar uns cabals ecològics.

En segon lloc, el conseller ha fet esment als aspectes ambientals. “Si no es fixen uns cabals ambientals no podem fer un transvasament” i en aquests moments “no tenim cap garantia que es mantinguin aquests cabals”. “No és ni jurídica, ni ambientalment defensable que es posposi la fixació dels cabals ambientals del Delta 3 anys més”, ha afegit.

Finalment, Espadaler ha fet referència a l’aspecte competencial ja que el PIDE proposat presenta certs punts foscos ja que hi ha algunes competències que estan en mans de les administracions locals i que es pretenen envair. Per acabar, el conseller ha afirmat que els esforços del Ministerio de Medio Ambiente per dissoldre el Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre o diluir-lo en una entitat mercantil, són fruit de la lamentable visió que té el govern central de la unitat de conca.

1  

Imatges

El conseller Espadaler, durant la conferència

El conseller Espadaler, durant la conferència 389