Conovocat el Consorci de Protecció del Delta de l'Ebre per determinar els cabals mínims de mantenimentdel riu Ebre

query_builder   10 abril 2003 19:13

event_note Nota de premsa

Conovocat el Consorci de Protecció del Delta de l'Ebre per determinar els cabals mínims de mantenimentdel riu Ebre

El conseller de Medi Ambient ha instat al president del CPIDE a convocar reunió del consorci pel proper dia 24 d’abril

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha instat al president del Consorci per la Protecció Integral del Delta de l’Ebre (CPIDE), Francesc Sancho, aquest matí a Tortosa, convocar una reunió del Consorci pel proper dia 24 d’abril a les 11.00 hores.

L’objectiu de la reunió és tractar exclusivament dels cabals mínims de manteniment del riu Ebre, aspecte central del pla que ha de assegurar la preservació del Delta, tal com ja va anunciar ahir el Govern en el Parlament de Catalunya.

El conseller ha recordat que, segons els procediments contemplats en la llei del PHN, ara és el moment de presentar el pla integral de protecció del Delta de l’Ebre i “que és per això que convoquem el CPIDE: per determinar quins cabals mínims de manteniment calen”. Ramon Espadaler ha sostingut la validesa científica del cabal mínim de 135 m3/sg que defensa el govern de Catalunya; “hem aplicat la mateixa metodologia científica internacional que va ser emprada per determinar el dèficit de les conques internes de Catalunya –xifra que s’adiu amb les primeres al·legacions que CIU va fer el novembre de 2000 al PHN”.

Pel conseller, les amenaces, ahir, de dirigents del PP de suprimir el CPIDE, “són la prova del nou que el Consorci és una eina útil, al servei del riu al servei de la preservació del Delta i tots aquells que des de la prepotència, com el govern central, o des de la demagògia, com l’oposició, han menystingut el Consorci hauran d’acceptar el nostre vot de qualitat a favor del delta. Hem estat coherents i ho serem el dia de la convocatòria”

Tortosa, 10 d’abril de 2003

1  

Imatges

Conseller Espadaler i Francesc Sancho aquest matí a Tortosa

Conseller Espadaler i Francesc Sancho aquest matí a Tortosa 266