Informació relativa a l'incendi forestal d'Alcover

Continua activada l'Emergència 1 de l'Infocat

query_builder   5 agost 2003 21:44

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incendi forestal d'Alcover

Continua activada l'Emergència 1 de l'Infocat

A hores d’ara l’incendi que afecta des d’aquesta tarda, 16’20 hores, a la zona d’Alcover i la Riba (Alt Camp) continua actiu en un dels seus flancs. Per aquesta raó continua activada la fase d’emergència 1 del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Al voltant de les 21’00 hores, s’ha pogut donar per controlat el front que avançava cap al Puig de Marc i el flanc esquerre que anava cap al barranc de la Font Major. No obstant, continua actiu el flanc dret que es dirigeix  cap al sud de la Riba, lloc on es concentren en aquests moments els esforços dels equips d’extinció. En aquest punt del foc, hi ha línies d’alta tensió que han impedit treballar els mitjans aeris.

Amb l’arribada de l’ocàs els 15 mitjans aeris que han treballat en les tasques d’extinció ja s’han retirat i, a hores d’ara, continuen treballant 47 dotacions terrestres per tal poder controlar el flanc que encara està actiu i també, per evitar que hi hagi cap revifada en els altres punts del perímetre de foc.

Segons el cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat una superfície de 199,05 hectàrees de pi blanc  i matoll. D’aquestes, 14 pertanyen a l’Espai Natural de les Muntanyes de Prades.

Recordem que únicament ha calgut desallotjar una persona com a forma preventiva al Mas d’en Ferrer, una masia que es troba aïllada entre el barranc de la Font Major i el Comellar Fondo.

Afegir finalment que, no hi ha hagut talls de carreteres ni tampoc persones ferides.

Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2003

22’00 hores

1  

Fitxers adjunts

Zona a on s'ubica l'incendi forestal d'Alcover

Zona a on s'ubica l'incendi forestal d'Alcover
DOC | 1556