El Departament de Justícia i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya signen un conveni per millorar el torn d'ofici d'aquests professionals

El Conveni contempla la creació d'una comissió que estudiarà la despesa real que genera el torn d'ofici dels procuradors

query_builder   20 maig 2004 17:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya signen un conveni per millorar el torn d'ofici d'aquests professionals

El Conveni contempla la creació d'una comissió que estudiarà la despesa real que genera el torn d'ofici dels procuradors

El Conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i la presidenta del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, Ana Moleres, han signat avui un conveni que suposa una millora econòmica i qualitativa per al torn d’ofici d’aquests professionals.

La principal novetat del conveni és l’acord per a la creació d’una comissió mixta  que tindrà com a un dels seus objectius l’anàlisi de la despesa real que la gestió de l’assistència jurídica gratuïta i torn d’ofici ocasiona als col•legis de procuradors de Catalunya per tal d’adequar l’import pel concepte de gestió col•legial per a l’any 2005.

Aquesta comissió també estudiarà l’adequació d’alguns mòduls d’actuació, donant prioritat a diversos aspectes dels àmbits civil i contenciós-administratiu.

En aquest sentit, la presidenta del Consell de Col•legis de Procuradors de Catalunya, Ana Moleres, ha expressat davant el conseller de Justícia la seva “satisfacció “ per la signatura d’aquest conveni i ha fet èmfasi en que significa un punt de partida important de cara a millorar el servei el 2005, amb la creació de l’esmentada comissió mixta.

Un altre punt destacat del conveni és que els procuradors catalans, que l’any passat no van comptar amb cap conveni i rebien compensacions d’acord amb preus de 2002,  rebran les retribucions (mòduls) de forma mensual i no trimestral com passava abans.

L’acord, fruit d’un procés de diàleg durant el qual els procuradors han assumit el retall de despeses generals que afecten a la Generalitat, contempla una millorar i adequació de les compensacions per als procuradors catalans dels anys 2003 i 2004, tant pel concepte de despeses de gestió com de retribucions per mòduls.

Un exemple és que s’actualitzen, fins el màxim que permet la llei, les compensacions per la despesa de gestió del torn d’ofici de l’any 2003, que abans es pagaven amb preus de 2002, mentre que alguns mòduls d’actuació dels procuradors davant els tribunals experimenten augments de fins el 22’45 % respecte de 2002.

El Consell de Col•legis de Procuradors de Catalunya, que fou el primer consell autonòmic de procuradors d’Espanya, es va constituir el 5 de febrer de 1983 i va ser impulsat pels col•legis de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Terrassa i Tortosa

Aquell primer consell va tenir com a degà-president a Antoni Ma. de Anzizu i va ser concebut com un òrgan per afirmar la identitat d’un col•lectiu professional de llarga història, arrelat i compromès amb Catalunya.

Després d’Anzizu, el Consell va estar presidit per Narcís Ranera, Josep Puig Olivet, Angel Quemada i l’actual degana, Ana Moleres.

En l’actualitat el Consell està integrat per nou col•legis de Procuradors amb un total de 778 col•legiats distribuïts de la següent manera: Barcelona (amb 470 col•legiats); Girona (74); Lleida (80); Manresa (31); Mataró (45); Tarragona (40); Terrassa (31); Tortosa (12), i Reus (15).

1  

Imatges

Conseller Vallès i Degana del Col·legi de Procuradors

Conseller Vallès i Degana del Col·legi de Procuradors 666