La Fundació Catalana per a la Recerca i ICREA reuneixen al Parc Científic de Barcelona els principals investigadors mundials en bioinformàtica

La trobada "Bioinformatics: Present Applications and Future Challenges" se celebrarà del 19 al 21 de maig

query_builder   16 maig 2003 12:32

event_note Nota de premsa

La Fundació Catalana per a la Recerca i ICREA reuneixen al Parc Científic de Barcelona els principals investigadors mundials en bioinformàtica

La trobada "Bioinformatics: Present Applications and Future Challenges" se celebrarà del 19 al 21 de maig

La Fundació Catalana per a la Recerca (FCR) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) organitzen al Parc Científic de Barcelona, del 19 al 21 de maig, la conferència Bioinformatics: Present Applications and Future Challenges, que reunirà els principals investigadors mundials en aquesta nova ciència multidisciplinar, de ràpida evolució en els últims anys a causa, entre d’altres motius, de la importància de la seva contribució al desenvolupament del projecte del genoma humà. La responsabilitat científica de l’acte ha anat a càrrec de Xavier de la Cruz, investigador ICREA de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona-Parc Científic de Barcelona.

La conferència serà inaugurada dilluns 19 de maig a les 9.30 hores a l’Auditori del Parc Científic de Barcelona (c/ Baldiri i Reixac, 4-6) pel conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Andreu Mas-Colell, el director general de la Fundació Catalana per a la Recerca, Lluís Jofre, el director de la ICREA, Salvador Barberà, i el director general del Parc Científic de Barcelona, Màrius Rubiralta.

La fusió entre biologia i informàtica ha generat una nova ciència, la bioinformàtica, en la qual l’aplicació de l’ordinador a l’anàlisi, modelització i simulació de les estructures i fenòmens observats en els diferents nivells d’organització dels éssers vius ha conduït a resultats que, pel seu impacte científic, mèdic i social determinaran bona part dels avenços tecnològics més espectaculars del segle XXI.

En el marc d’aquest congrés es debatrà el present i principals reptes de futur oberts per aquesta disciplina que tracta de la recollida, emmagatzematge i processament  de dades computacionals procedents d’àrees del coneixement com ara la biologia molecular, biomedicina i bioquímica. Entre aquests temes, figuren la biologia computacional (anàlisi dels sistemes biològics per mitjà de tècniques computacionals); la biocomputació (disseny d’eines de software per analitzar les seqüències de l’ADN i proteïnes: genòmica i proteòmica); i la biologia en silici (creació de models computacionals de cèl·lules i teixits, incloent-hi la modelització de malalties i la validació del poder predictiu dels models per ordinador).

Entre els especialistes participants (Veg. programa adjunt) figuren José María Carazo, subdirector general de Planificació i Seguiment del Ministeri de Ciència i Tecnologia (MCyT) i investigador del Centre Nacional de Biotecnologia-CSIC;  Janet M. Thornton, directora de l’European Bioinformatics Institute (Gran Bretanya); Hugo Kubinyi, de la Heidelberg University (Alemanya); i Xavier Estivill, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

Programa de la trobada

Programa de la trobada
PDF | 192