Els estudiants de postgrau tindran accés a un programa de préstecs financers el proper curs

Es tracta d'un programa pioner, que permet la desgravació dels interessos en la declaració de la renda

query_builder   6 juny 2003 16:03

event_note Nota de premsa

Els estudiants de postgrau tindran accés a un programa de préstecs financers el proper curs

Es tracta d'un programa pioner, que permet la desgravació dels interessos en la declaració de la renda

Aquest matí s’ha signat un conveni entre l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i les deu entitats financeres més importants del país, que s’han adherit al programa de Préstecs Universitaris de Postgrau.

Han signat el conveni el conseller del DURSI i president de l’AGAUR, Andreu Mas-Colell, i els responsables de les següents entitats financeres: Caixa Girona, Caixa d’Enginyers, Caixa Catalunya, BBVA, Banc de Sabadell, BSCH, La Caixa, Caixa Terrassa, Caixa Penedès i Caixa Laietana. A l’acte també hi han estat presents el director general d’Universitats, Sr. Claudi Alsina, i el director executiu de l’AGAUR, Joan Turró.

Aquest nou programa, que entrarà en funcionament el curs vinent, facilitarà que les persones que vulguin realitzar un postgrau universitari puguin disposar d’un préstec financer per a poder fer front a les despeses de la seva matrícula.

La novetat del programa de Préstecs Universitaris de Postgrau és que és el primer de l’estat que permet desgravar íntegrament els interessos en el tram autonòmic de la quota de l’IRPF.

L’import màxim del préstec és de 30.000€, que permet cobrir les despeses de la matrícula i, opcionalment si la renda personal és inferior a 15.000€ anuals, una disposició mensual d’un màxim de 825€ per mes. El període màxim d’amortització és de deu anys amb dos anys de carència (podent-ne sol·licitar, excepcionalment, un tercer). El tipus d’interès aplicable a aquest préstec és l’Euribor a un any + un 1,25%, sense comissions ni d’estudi ni obertura.

La informació detallada d’aquest programa així com l’imprès de sol·licitud es pot trobar a les pàgines web de l’AGAUR  i a la del DURSI.

1  

Imatges

Acte de signatura del conveni

Acte de signatura del conveni 204