Cinquena edició dels Premis Nacionals de radiodifusió, televisió, internet i telecomunicacions

Per primer cop s'obre la possibilitat de presentar candidatures

query_builder   18 juny 2003 19:33

event_note Nota de premsa

Cinquena edició dels Premis Nacionals de radiodifusió, televisió, internet i telecomunicacions

Per primer cop s'obre la possibilitat de presentar candidatures

A partir d’avui es pot visitar el nou web dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions, especialment desenvolupat amb motiu de la celebració de la seva cinquena edició i on enguany s’incorpora una novetat important: no només els membres del Jurat, sinó també les empreses, entitats, institucions i professionals dels sectors, representats a les diferents categories, podran presentar les seves candidatures que es vehicularan a través del nou web: http://dursi.gencat.net/stsi/premisnacionals.

Fins ara era el Jurat el que, havent fet un acurat seguiment durant tot un any de possibles candidats, els presentava i entre aquests s’escollien els guanyadors de cadascuna de les categories. Per tal d’obrir els Premis Nacionals a noves possibilitats, a partir d’avui i fins al 18 d’agost, es convida a participar en la presentació de convocatòries per a aquesta edició. S’ha desenvolupat un formulari per presentar on line els possibles candidats, tant si es tracta d’empreses, entitats o institucions, com de candidatures personals, per al reconeixement de trajectòries professionals.

Els Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió i Telecomunicacions es crearen, per iniciativa del Departament de la Presidència, mitjançant la Direcció General de Radiodifusió i Televisió, l’any 1999, amb motiu de la commemoració del 75è aniversari del naixement de la primera emissora regular de ràdio a Catalunya. El 2000, atesa la importància creixent d’aquest mitjà en l’àmbit de la comunicació, s’afegí la categoria d’Internet. Actualment, aquests premis estan organitzats per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

La finalitat dels premis és el reconeixement de les accions més rellevants dutes a terme a Catalunya o en llengua catalana en els quatre àmbits respectius. Els premis tenen caràcter anual i s’atorguen als professionals, institucions, entitats o empreses que hagin realitzat aportacions destacades en algun dels àmbits. La dotació actual dels premis per a cadascuna de les categories és de 15.000 €.

El Jurat dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions, que està presidit pel conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, el componen 10 membres, tots ells destacades personalitats dels diferents sectors.

L’any passat foren guardonats, en la categoria de Radiodifusió, Ràdio Arrels; en la categoria de Televisió, ex aequo, Barcelona Audiovisual i Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC); en la categoria d’Internet, la Xarxa ciutadana TINET de Tarragona; i en la de Telecomunicacions, l’empresa Mier Comunicaciones.

1  

Fitxers adjunts

Presentació multimèdia dels Premis Nacionals

Presentació multimèdia dels Premis Nacionals
ZIP | 621