Celebració del centenari del I Congrés Universitari Català

Jordi Pujol presidirà l'acte, que comptarà amb l'assistència dels rectors catalans

query_builder   29 gener 2003 13:06

event_note Nota de premsa

Celebració del centenari del I Congrés Universitari Català

Jordi Pujol presidirà l'acte, que comptarà amb l'assistència dels rectors catalans

El proper 31 de gener tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona un acte commemoratiu per celebrar el centenari del primer Congrés Universitari Català. Fa just un segle, també un 31 de gener, 1.280 congressistes es van reunir a Barcelona per debatre el futur de la universitat a Catalunya.

El Congrés va aplegar representants de les associacions científiques i literàries de Catalunya, Balears i Rosselló, que van debatre en diferents sessions aspectes referents a l’autonomia universitària, les reformes que calia fer i la necessitat de catalanitzar la universitat.

Personalitats com ara Antoni Gaudí, Àngel Guimerà, Frederic Rahola, Josep Torras i Bages, Josep Carner, Francesc Cambó, Narcís Oller, Enric Prat de la Riba i Pompeu Fabra, entre d’altres, van participar en els debats.

L’acte commemoratiu, dissenyat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, serà presidit pel president de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat del conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, i del rector de la universitat amfitriona, Joan Tugores. L’acte comptarà també amb les intervencions acadèmiques dels professors Jordi Monés i Joaquim Molas. Es preveu l’assistència dels rectors de les universitats catalanes i una nombrosa representació del món acadèmic.

1  

Imatges

Logotip acte celebració

Logotip acte celebració 836