Bayer entra al Patronat de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

Mas-Colell creu que Catalunya té un entorn molt favorable per arribar al capdavant de la recerca química europea

query_builder   3 juliol 2003 14:04

event_note Nota de premsa

Bayer entra al Patronat de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

Mas-Colell creu que Catalunya té un entorn molt favorable per arribar al capdavant de la recerca química europea

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell i president de la Fundació Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), ha assegurat que Catalunya disposa d’un entorn molt favorable per situar-se al capdavant de la recerca europea. El conseller considera que Catalunya té un teixit industrial desenvolupat, un capital humà preparat i una situació geogràfica, climàtica i de benestar social molt atractiva, la qual cosa obre unes grans expectatives de cara al futur. Mas-Colell ha fet aquestes declaracions després de signar un acord de col·laboració amb Bayer Hispania, S.A, que permetrà l’entrada de l’empresa química al Consell Empresarial de l’ICIQ i al Patronat de la Fundació. El conseller ha insistit en la voluntat d’excel·lència i de servei al país de l’ICIQ i ha recordat que Tarragona reuneix totes les condicions per aconseguir aquests objectius.

El conseller delegat de Bayer Hispania, S.A, Francisco Belil Creixell, ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni, i ha recordat la importància per a les empreses d’invertir en recerca. Belil ha reconegut que encara no està decidida la persona que representarà l’empresa en el Patronat de l’ICIQ, i que afirmat que l’elecció es prendrà en funció dels projectes de recerca que s’estableixin amb l’ICIQ. Bayer aportarà les seves experiències en el procés de disseny i posada en marxa de l’ICIQ i participarà en la proposta de definició de les línies de recerca del centre. Econòmicament, Bayer  hi destinarà 150.00 euros anuals, durant tres anys, prorrogables dos anys més. A més, podrà establir contractes específics de recerca, en els quals es determinaran els continguts i límits de la col·laboració. A la signatura també hi era present el director de l’ICIQ, Miquel àngel Pericàs.

Bayer és la segona gran empresa del sector químic que entra a formar part del Patronat de l’ICIQ, juntament amb Repsol YPF. Les instal·lacions del centre de recerca s’inauguraran el proper dia 14 i ocuparan una superfície de 7.000 m2, al Campus de la Universitat Rovira i Virgili  (URV), situat a l’avinguda dels Països Catalans, 18-26, a Sant Pere Sescelades, a Tarragona. La seva posada en funcionament ha suposat una despesa d’uns 24 milions d’euros, provinents a parts iguals de la Generalitat i de fons FEDER europeus. La construcció és d’estructura modular per facilitar, en el futur, la instal·lació de nous grups de treball. Es preveu que, quan estigui en funcionament, treballin a l’ICIQ uns 125 científics. Els principals àmbits de recerca seran els processos de catàlisi, la química supramolecular, les  tecnologies netes, les nanotecnologies i, en conjunt, els diferents aspectes del procés químic/reacció química.

1  

Imatges

Francisco Belil, Andreu Mas-Colell i Miquel Àngel Pericàs

Francisco Belil, Andreu Mas-Colell i Miquel Àngel Pericàs 283