La Generalitat i les Cooperatives Agràries integren recursos per millorar el finançament del món rural

L'ICCA i l'ASC, SCCL signen un conveni de col·laboració

query_builder   23 maig 2003 09:20

event_note Nota de premsa

La Generalitat i les Cooperatives Agràries integren recursos per millorar el finançament del món rural

L'ICCA i l'ASC, SCCL signen un conveni de col·laboració

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Xavier Tubert, el president de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA), Manuel Cardeña, i el president de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC, SCCL), Josep M. Siuró, han signat avui dijous al matí un conveni de col·laboració. L’objectiu de l’acord és millorar el finançament del món agrari a partir de la integració dels recursos que ofereixen l’ICCA i les Seccions de Crèdit de les cooperatives.

La canalització d’aquests recursos s’instrumentarà mitjançant dipòsits que les seccions de crèdit faran a l’ICCA per un termini d’entre sis i vint-i-quatre mesos. Segons el text del conveni, l’import mínim haurà de ser de 100.000 euros, i la retribució es farà semestralment a un tipus d’interès referenciat a l’Euribor a sis mesos.

Gràcies a aquest acord de col·laboració, l’ICCA reduirà els seus costos financers, i les seccions de crèdit de les cooperatives (ASC, SCCL) milloraran el rendiment dels fons disponibles de les seves tresoreries. Això significa fer un pas endavant cap a una col·laboració estratègica de les dues entitats com a instruments financers, i aconseguir d’aquesta manera que els recursos del món rural reverteixin cap al finançament de les seves activitats, mitjançant els préstecs de l’ICCA. D’aquesta manera ambdues entitats pretenen establir sinèrgies en la gestió dels seus recursos. Amb aquest acord, la Generalitat posa de manifest una vegada més la importància de l’economia social i del moviment cooperatiu per al desenvolupament econòmic de Catalunya.

L’ICCA és un instrument de finançament públic que la Generalitat posa a disposició del món rural per canalitzar el crèdit agrari a Catalunya, a partir de la concessió de préstecs amb condicions avantatjoses pel que fa a tipus d’interès, terminis o períodes de carència. L’Institut disposa de recursos propis, i d’altres aliens que comporten uns determinats costos financers.

Per la seva banda, l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC, SCCL) va ser creada per les cooperatives agràries de Catalunya per realitzar operacions que suposessin una millora tècnica i econòmica de les cooperatives associades, com ara l’increment de la rendibilitat de les seves tresoreries.

La FCAC va ser creada l’any 1983 amb l’objectiu d’orientar, formar i assessorar els membres del sector agrari cooperatiu tant des de l’àmbit jurídic, com des del fiscal o l’empresarial. Actualment, prop de tres-centes cooperatives formen part de la FCAC.

1  

Imatges

Fotografia (Manolo S. Urbano)

Fotografia (Manolo S. Urbano) 325