La Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia cofinançaran projectes d'inversió empresarial a les dues comunitats

query_builder   26 juny 2003 16:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia cofinançaran projectes d'inversió empresarial a les dues comunitats

Incentivar les inversions empresarials creuades a Catalunya i Galícia, és el principal objectiu del conveni de col·laboració signat aquest dijous al matí pel conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, i el conselleiro de Economía e Facenda de la Xunta de Galicia, José Antonio Orza. Segons el text del conveni, l’Institut Català de Finances, a través de la seva filial ICF Holding, S.A, i el seu homònim gallec l’IGAPE, a través de XESGALICIA, S.A, seran els encarregats de canalitzar operacions de capital risc i de crèdit participatius. D’altra banda, també gestionaran la concessió de préstecs o garanties amb la finalitat de fomentar la implantació d’empreses catalanes a Galícia, i d’empreses gallegues a Catalunya.

 Així, els destinataris d’aquest acord seran tots aquells projectes empresarials que tinguin com a promotors empreses catalanes que vulguin invertir a Galícia; empreses gallegues que tinguin intenció de treballar a Catalunya; i projectes conjunts entre empreses gallegues i catalanes que es puguin desenvolupar a qualsevol de les dues comunitats autònomes.

ICF Holding i XesGalicia seran els encarregats de determinar, cadascú en el seu territori, quins són els instruments de capital risc més apropiats per a cada tipus de projecte. Finalment, un comitè d’inversions decidirà la idoneitat de la inversió.

Aquest conveni es complementa amb un altre acord signat el passat 9 de desembre, i impulsat pel conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, segons el qual l’ICF obria una línia de crèdit de 50 M€ per a aquells empresaris membres de l’Associació d’Empresaris Gallecs de Catalunya i Andorra que vulguessin fer inversions en capital fix, ampliacions de negoci, recerca o noves implantacions a Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia (Xavier de la Cruz)

Fotografia (Xavier de la Cruz) 912