Seminari sobre l'Educació per al Consum a les Terres de l'Ebre

query_builder   1 juliol 2004 10:53

event_note Nota de premsa

Seminari sobre l'Educació per al Consum a les Terres de l'Ebre

AL SEMINARI VAN ASSISTIR PROP DE 18 PROFESSORS DE CENTRES EDUCATIUS DE LES TERRES DE L’EBRE

El director dels serveis territorials de Comerç, Turisme i Consum, Josep Monclús, va presentar ahir a l’Escola de Consum de Catalunya (Institut Català del Consum), el Seminari sobre l’Educació per al consum a les Terres de l’Ebre, que anava destinat al professorat dels centres d’educació secundària de les Terres de l’Ebre.

El consum és un fenomen significatiu, tant a nivell social com curricular, per al professorat i per a l’alumnat dels centres. Un repte fonamental és buscar eines per poder-lo introduir en els Projectes Curriculars dels Centres com a eix transversal, sense que això signifiqui una càrrega afegida a la feina dels equips docents.

Formar l’alumnat com a consumidor no consisteix a donar-li una informació adequada a les seves capacitats i a desenvolupar el seu esperit crític per aprendre a ser consumidors responsables.

L’Institut Català del Consum va crear l’Escola del Consum de Catalunya per impulsar l’educació del consumidor. Aquesta pretén ser un suport per al professorat i és per això que organitza aquests seminaris. Per un dia aquests professors passen a ser alumnes i participen en diferents tallers interactius. Aquesta experiència els permet adquirir coneixements que després poden introduir en els seus programes de cara al curs vinent.

La Jornada  va comptar amb diferents ponents, entre ells, Josep Bonil, professor del Departament de Didàctica de la matemàtica i les ciències experimentals de la Universitat Autònoma de Barcelona i assessor pedagògic de l’Escola de Consum de Catalunya, que va fer la seva intervenció en el sentit del repte que suposa la introducció de l’Educació del Consum al currículum del centre educatiu. Julià Guimerà, cap de l’Àrea d’Informació i Formació dels Consumidors de l’Institut Català del Consum va donar unes directrius als assistent sobre què és, a qui s’adreça i quins objectius té l’Escola de Consum a Catalunya.

També va intervenir en aquesta jornada d’Enric Aloy, responsable d’Organització de Consum del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya que va expressar la voluntat del seu departament d’anar descentralitzant l’activitat de l’Escola de Consum a Catalunya per tal de fer més accessibles els seus serveis a tots els centres educatius.

El responsable dels serveis territorials de Comerç, Turisme i Consum, Josep Monclús, ha valorat de manera global la realització d’aquest seminari de molt positiva i ha volgut destacar especialment el fet que es va instruir els assistent per tal que poguessin ser ells mateixos els qui reservessin dia i hora per tal que el seu alumnat pogués tenir accés als tallers de l’Escola de Consum a Catalunya com a eina de formació en el consum.

1  

Imatges

Imatge del seminari de consum

Imatge del seminari de consum 170