Homs recorda al Govern Central que les mesures que proposa per abaratir l'habitatge ja s'apliquen a Catalunya

Creu que la iniciativa de Madrid arriba tard i que té un marcat to electoralista

query_builder   22 maig 2003 18:30

event_note Nota de premsa

Homs recorda al Govern Central que les mesures que proposa per abaratir l'habitatge ja s'apliquen a Catalunya

Creu que la iniciativa de Madrid arriba tard i que té un marcat to electoralista

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha recordat al Govern Central que gairebé totes les mesures que proposa per abaratir l’habitatge ja s’apliquen actualment a Catalunya. “La Generalitat ja va aprovar mesures fiscals per abaratir l’habitatge en la Llei d’acompanyament dels Pressupostos per al 2003. El Govern ja fa temps que va prendre aquesta decisió amb la voluntat d’afavorir l’accés a l’habitatge als col·lectius més desfavorits. Nosaltres no ho hem proposat just abans d’unes eleccions, ha dit. El conseller d’Economia ha explicat que “les mesures del Partit Popular es podrien haver incorporat al debat dels Pressupostos Generals de L’Estat si el Govern Central hagués tingut més sensibilitat cap a les propostes de CiU”.

Homs ha assenyalat que a Catalunya ja estan en marxa moltes de les mesures que es proposen ara des de Madrid. “Les del Govern Central arriben tard i tenen un marcat to electoralista”, ha dit. El conseller ha destacat que el Govern català iniciatives fiscals diferents i més efectives, com la reducció per als joves, famílies nombroses i persones descapacitades del 7 al 5% del l’impost sobre transmissions patrimonials que es paga a l’hora de comprar un habitatge. A més, a Catalunya els pares o mares que donen diners als fills per ajudar-los a comprar un habitatge poden deduir-se un 1% del tram autonòmic de l’IRPF.

D’altra banda, el conseller d’Economia demana al Govern Central que si té la intenció de bonificar un 50% l’impost d’actes jurídics documentats per als menors de 35 anys,“haurà de preveure una compensació econòmica per a les comunitats autònomes que ja recapten aquest tribut”. Amb l’entrada en vigor del nou model de finançament, Catalunya té aquest impost cedit i la bonificació que preveu l’executiu central restaria els recursos que ingressa la Generalitat per aquest concepte.

No obstant això, Homs ha afirmat que les mesures de l’executiu central es situen en la bon camí per resoldre un dels problemes que afecta actualment els ciutadans i ciutadanes, com és l’encariment progressiu del preu de l’habitatge. “Les mesures estan en la línia del que ja fa temps que s’estava reclamant”.

1  

Fitxers adjunts

Mesures aplicades ja a Catalunya

Mesures aplicades ja a Catalunya
DOC | 51