Homs firma el segon fons de tutiulització amb bancs i caixes per valor de 950MEUR

FTGENCAT I i II posen a disposició de pimes i autònoms 1.350MEUR

query_builder   28 març 2003 19:12

event_note Nota de premsa

Homs firma el segon fons de tutiulització amb bancs i caixes per valor de 950MEUR

FTGENCAT I i II posen a disposició de pimes i autònoms 1.350MEUR

Aquest matí, el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha signat amb els representants dels bancs i les caixes d’àmbit estatal que operen a Catalunya la constitució del fons de titulització d’actius FTGENCAT II. Es tracta d’una iniciativa del Govern català que, amb la participació activa de les entitats financeres, permetrà que les petites i mitjanes empreses i els treballadors autònoms catalans disposin de 950 milions d’euros en concepte de crèdits avantatjosos.

“Aquest fons és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol i estic segur que resultarà una eina molt útil perquè les pimes facin front a un dels seus principals problemes a l’hora de créixer, com és el d’obtenir finançament aliè”, ha dit Homs. FTGENCAT II servirà perquè petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms puguin obtenir crèdits preferents de les entitats financeres que participen en el projecte.

Les entitats financeres que avui han signat l’acord cedeixen al fons de titulització una part de la seva cartera de crèdits. Llavors, s’emeten bons de renta fixa que, avalats per la Generalitat i amb la possibilitat així d’obtenir un millor rating, cotitzaran a la Borsa de Barcelona. Els bancs i caixes implicats en la iniciativa es comprometen a reinvertir el 50% de la liquiditat obtinguda en crèdits específics per a pimes i treballadors autònoms o en el finançament d’activitats empresarials amb incidència social. Homs ha destacat el caràcter innovador d’aquesta iniciativa: ”Es tracta d’una actuació que pot servir de model per a altres comunitats autònomes, algunes ja s’hi ha interessat”.

Les entitats que participen en aquest projecte són: Banc de Sabadell, amb 250M€; Banc Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), amb 225M€; Santander Central Hispano SCH), amb 225M€; caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (“La Caixa”), amb 125M€; Banco Español de Crédito, amb 60M€; Banco Pastor, amb 40M€; i Banco Popular, amb 25M€. El conseller ha agraït la col·laboració dels bancs i les caixes per tirar endavant aquest projecte: “La complicitat que hi ha hagut al voltant de les iniciatives impulsades des del Departament d’Economia, com els fons de titulització o la Societat de Garantia Recíproca, és una prova del recolzament mutu que hi ha entre la Generalitat i el sector financer”.

1.350 milions d’euros per a pimes i autònoms

El fons FTGENCAT I, en que participen les deu caixes catalanes, ja està en funcionament i, juntament amb el que es constitueix avui, el Govern i el sector financer posen a l’abast de pimes i treballadors autònoms 1.350 milions d’euros en concepte de crèdit. La titulització d’actius s’inclou dins el grup d’instruments financers que la Generalitat ha posat en marxa per dinamitzar, enfortir i fer créixer l’economia catalana. En aquesta línia, també s’emmarca Avalis, Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, una iniciativa que, amb la participació activa de les entitats financeres catalanes, facilita a les empreses i els autònoms l’obtenció d’avals per obtenir crèdits. En l’acte d’avui, el conseller Homs ha emplaçat les entitats financeres a continuar col·laborant: “Hi ha una bona línia de treball i aquesta col·laboració ens permetrà desenvolupar altres iniciatives conjuntes en el futur”.

1  

Imatges

Fotografia (Fermí Esteve)

Fotografia (Fermí Esteve) 303