El conseller Homs lliura els primers premis d'assegurances que atorga la Generalitat

Els guardons reconeixen la dedicació de persones, empreses i institucions al món assegurador català

query_builder   8 maig 2003 14:52

event_note Nota de premsa

El conseller Homs lliura els primers premis d'assegurances que atorga la Generalitat

Els guardons reconeixen la dedicació de persones, empreses i institucions al món assegurador català

La Federació de Mutualitats de Catalunya i Jesús Serra Santamans guardonats amb la placa d’honor a la Innovació de les Assegurances i la medalla d’honor de les Assegurances a Catalunya

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, lliura aquest vespre els Premis d’Assegurances 2003. Aquests guardons, que es lliuren aquest any per primera vegada, volen reconèixer de forma oficial l’esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions per fer créixer tant en qualitat com en nombre de persones cobertes el sector assegurador català. A més, també s’espera que les medalles i plaques serveixin d’estímul per al col·lectiu assegurador a l’hora de continuar treballant per refermar i expandir el sector i millorar-ne la imatge i l’excel·lència.

Cal recordar que el sector assegurador català juga un paper molt rellevant en la vertebració econòmica i social de Catalunya ja que fomenten l’estalvi i actuen com un element clau per estabilitzar l’economia. Les entitats asseguradores catalanes van recaptar l’any passat el 23% del total de primes emeses a tot l’estat, el que equival a 11.000 milions d’euros. A més, Catalunya es caracteritza per tenir un sector mutualista fort i dinàmic que representa un 59% del nombre total d’entitats asseguradores i recapta un 8% de les primes. Actualment, les mútues de previsió social donen cobertura a 1.300.000 persones, el que representa un 23% de la població catalana. Totes aquestes dades deixen palesa la importància i el dinamisme d’aquest col·lectiu i per això la Generalitat, que a finals de l’any passat ja va crear la Direcció General d’Assegurances per establir un diàleg permanent amb el sector, ha constituït els Premis d’Assegurances 2003.

Les medalles i les plaques tenen gravada en plata la figura de la closca d’un cargol. Es tracta d’una imatge que pretén simbolitzar la protecció i la seguretat, dos valors inherents en la filosofia de les entitats asseguradores. El conseller Homs ha lliurat els següents guardons.

Placa d’Honor a la Innovació de les Assegurances a Catalunya

· A la Federació de Mutualitats de Catalunya. Es reconeix la valuosa tasca de transformació d’aquesta entitat, que ha permès reforçar el paper de les mútues de previsió social catalanes com a elements dinamitzadors de l’economia i els serveis. Aquesta organització ha configurat les primeres bases de l’assegurança de dependència, que avui es considera un dels pilars de la previsió social de les futures generacions.

Plaques a la Innovació i el Progrés de l’Assegurança a Catalunya

· A la Unió Catalana d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UCEAC). Es reconeix la seva tasca incansable per aglutinar els professionals del sector i treballar per millorar els serveis, les prestacions i la imatge de les companyies d’assegurances.

· Al Col·legi d’Actuaris de Catalunya. Els antecedents professionals d’aquesta organització es remunten al segle XIX tot i que la institució no es va crear oficialment fins al 1992. Amb la placa, es reconeix la feina dels actuaris que, amb els estudis reglats que ofereix la Universitat de Barcelona, estan presents al sector assegurador, universitari i financer com a professionals d’alt nivell i demostrada qualitat.

· A la mútua d’assistència sanitària ASEPEYO. Es tracta d’un clar exemple de l’arrelament de la tradició mutualista a Catalunya. Nascuda en plana guerra europea per donar cobertura sanitària als obrers, ASEPEYO ha sabut modernitzar-se i adaptar-se als nous escenaris i avui compta amb 30 centres preparats per oferir assistència mèdica, rehabilitació, medicina preventiva i actuacions d’higiene i seguretat laborals.

· A Nostra Senyora del Carme de Previsió Social. Per la seva trajectòria com a principal entitat asseguradora sanitària del Vallès Oriental. Es reconeix, a més, la llarga trajectòria de la mútua, que aquest any celebra el 50è aniversari.

· Al Consell de Col·legiats de Mediadors d’Assegurances Titulats de Catalunya. Es valora la iniciativa d’aquesta entitat per esdevenir un element vertebrador de la societat catalana amb la voluntat de representar la mediació d’assegurances a Catalunya. El Consell representa més de 8.000 agents i corredors d’assegurances catalans i es mostra molt actiu i compromès amb la professió, com ho exemplifiquen els debats que ha organitzat per discutir i debatre els reptes de futur de la mediació col·legiada al nostre país.

· A Ferrer & Ojeda Asociados. Es valora les seves peculiars característiques com a empresa familiar moderna que ha sabut combinar l’experiència dels anys en la professió amb sàvia adaptació de les noves exigències als mercat. Es tracta d’una correduria independent catalana que dóna servei a més de 3.500 empreses i a 8.000 particulars. Es valora també el seu equip humà, de més de 50 professionals especialitzats en la mediació i la tramitació de sinistres.

Medalla d’Honor de les Assegurances a Catalunya

· A Jesús Serra i Santamans. El jurat opina que es tracta d’una persona irrepetible en el sector assegurador català, com també en l’àmbit català i europeu. Se’l condecora no només per ser el principal impulsor del grup La Catalana, sinó també per la seva feina incansable en les organitzacions sectorials.

Medalles al Foment de l’Assegurança a Catalunya

· A Josep Maria Izquierdo i Moretones. Una de les persones que més s’ha dedicat a la millora de l’acció preventiva, i a la humanització del sector dedicat a l’assistència dels accidents en el treball. La seva trajectòria professional n’és una mostra: des de els seus inicis a Mútua Metal·lúrgica, avui Midat Mútua, de la qual actualment és Adjunt a la presidència, al càrrec de vocal de la Junta directiva de l’Associació de Mútues d’Accidents, òrgan coordinador de totes les mútues d’Espanya.

· A Francesc Bonet i Armengol. El jurat ha decidit atorgar-li el guardó per la seva dilatada i prestigiosa trajectòria en el sector assegurador, en concret en la mediació. Cal destacar la seva participació en la creació del Centre d’Estudis de la Mediació Espanyola, del qual ha estat president, i des d’on ha impulsat la creació del Tractat General d’Assegurances, entre d’altres projectes. També ha estat vicepresident del Col·legi de Mediadors d’Assegurances titulats de Barcelona i, des de la seva fundació, membre del Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances Titulats de Catalunya, i també del Consell General.

· Joan Rosell i Masip. Actuari d’assegurances i intendent mercantil, enguany commemora els seus 50 anys en la professió. En paraules del propi Rosell, gràcies a “la feina ben feta” s’ha convertit en un referent per al sector assegurador i, en particular per a la previsió social i per als membres del Col·legi d’Actuaris de Catalunya.

· A Xavier Vallvé i Navarro. Pèrit mercantil, corredor d’assegurances i cònsol honorari del Brasil a Tarragona, el jurat ha decidit atorgar-li el guardó per la seva dilatada vida professional dedicada a la mediació d’assegurances. De fet, ell representa la tercera generació d’una nissaga de mediadors que va iniciar el seu avi el 1912. Sempre ha ocupat llocs d’alta representació de la professió tant a l’Estat com a Catalunya, i actualment és president del Club Català de Corredors d’Assegurances.

· A Manel Aran i Torres. Primer i únic president de la Mútua General de Catalunya de Previsió Social, de la qual va ser membre fundador, el jurat li reconeix la seva trajectòria al capdavant d’aquesta entitat. La Mútua, amb vint d’anys de vida, s’ha convertit en un referent en el model assegurador sanitari català.

· A Josep Villalba i Ripoll.  Especialista i expert en sinistres de responsabilitat civil, fa 50 anys que intervé en tots els sinistres que succeeixen a Catalunya. La medalla d’avui se suma a les nombroses i distingides condecoracions rebudes durant la seva trajectòria professional. Actualment, és president nacional de l’Associació Professional de Perits d’Assegurances i Comissaris d’Avaries.

1  

Imatges

Fotografia (Fermí Esteve)

Fotografia (Fermí Esteve) 397