La Generalitat i la FCAC signen un conveni per potenciar el cooperativisme agrari a Catalunya

query_builder   7 maig 2003 12:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat i la FCAC signen un conveni per potenciar el cooperativisme agrari a Catalunya

El Departament d’Economia subvenciona amb 36.000 € un estudi per millorar els instruments de finançament del sector agrícola

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Xavier Tubert, han signat avui dimecres al matí un conveni de col·laboració. L’objectiu de l’acord és donar un nou impuls al cooperativisme agrari català, mitjançant la difusió i la promoció del crèdit agrari. Amb aquesta finalitat, el Departament d’Economia i Finances subvencionarà amb 36.000 € un estudi sobre les seccions de crèdit de les cooperatives. L’objectiu és millorar els seus mecanismes de funcionament per convertir-los en instruments de finançament agrari més eficaços i dinàmics.

Segons el text de l’acord, un dels punts que analitzarà l’estudi serà els tipus de relacions i les sinèrgies que es poden donar entre les seccions de crèdit de les cooperatives, les cooperatives de crèdit i les institucions de crèdit públic a Catalunya, com l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA).

Amb aquest acord, la Generalitat posa de manifest una vegada més la importància de l’economia social i del moviment cooperatiu per al desenvolupament econòmic de Catalunya. La FCAC va ser creada l’any 1983 amb l’objectiu d’orientar, formar i assessorar els membres del sector agrari cooperatiu tant des de l’àmbit jurídic, com des del fiscal o l’empresarial. Actualment, prop de tres-centes cooperatives formen part de la FCAC.

1  

Imatges

Fotografia signatura conveni

Fotografia signatura conveni 413