La Generalitat finança estades formatives en Institucions financeres mundials per a professionals del sector financer català

El Departament d'Economia i l'IEF signen un conveni de col·laboració

query_builder   11 juny 2003 17:38

event_note Nota de premsa

La Generalitat finança estades formatives en Institucions financeres mundials per a professionals del sector financer català

El Departament d'Economia i l'IEF signen un conveni de col·laboració

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, i el secretari general de l’Institut d’Estudis Financers (IEF), Josep Soler, han signat aquest dimecres al matí un conveni de col·laboració. L’objectiu de l’acord és impulsar l’especialització i la internacionalització del sector financer català, a través de la formació dels seus professionals, la investigació i la promoció de noves iniciatives.

Segons el text del conveni, l’IEF dissenyarà programes d’estades formatives i de pràctiques professionals en bancs i institucions financeres d’arreu del món. Els destinataris seran el personal i els directius de bancs i caixes, així com d’altres institucions vinculades amb el sector financer català. Per a aquest projecte, el Departament d’Economia i Finances aportarà 30.000 euros en dos anys per finançar 5 beques anuals.

La Generalitat participarà en l’organització de jornades, conferències, seminaris i tallers, que comptaran amb la presència a Barcelona de reconeguts acadèmics, directius i personalitats de l’àmbit financer internacional. D’aquesta manera, es pretén generar coneixements que aportin valor afegit a les entitats financeres catalanes. D’altra banda, també impulsarà la creació d’una plataforma d’ensenyament a distància sobre programes d’assessoria financera. Aquesta eina es considera imprescindible per garantir l’expansió de l’IEF fora de l’àmbit català.

Finalment, en la línia de la internacionalització, l’IEF intensificarà els seus esforços per promoure la instal·lació a Barcelona de seus d’entitats estatals i internacionals del camp de la formació o de les finances, de manera que generin sinèrgies positives per a l’activitat financera a Catalunya.

1  

Imatges

Fotogragia (Xavier de la Cruz)

Fotogragia (Xavier de la Cruz) 511