La Generalitat dóna suport financer al projecte Badalona Capital Europea del Bàsquet

L'ICF participa amb 12 M€ en un crèdit sindicat a la societat formada pel Joventut i Sacresa

query_builder   13 novembre 2003 16:37

event_note Nota de premsa

La Generalitat dóna suport financer al projecte Badalona Capital Europea del Bàsquet

L'ICF participa amb 12 M€ en un crèdit sindicat a la societat formada pel Joventut i Sacresa

La Generalitat de Catalunya donarà el suport financer necessari per fer realitat el projecte Badalona Capital Europea del Bàsquet, que lidera el Joventut (“La Penya”). El recolzament del Govern català a aquest projecte emblemàtic per Badalona es materialitza en el paper que ha tingut com a promotor d’un crèdit sindicat que l’Institut Català de Finances (ICF) i tres entitats financeres més concedeixen a la societat encarregada de construir, explotar i gestionar la nova infraestructura formada pel mateix club i l’empresa Sacresa.

Així, l’ICF participa en aquest préstec amb 12 milions d’euros. D’altra banda, el Banc Popular i la Caja del Monte hi prenen part amb 12 milions d’euros cadascun. Caixa Penedès, per la seva banda, hi aporta 6 milions d’euros. Es preveu que alguna altra entitat s’incorpori properament a aquest préstec sindicat que, en total, es formalitza per valor de 48 milions d’euros.

Aquest matí, el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, el president de “La Penya”, Jordi Villacampa, i el gerent de Sacresa, Mario Sanz, han formalitzat la concessió d’aquest préstec que, gràcies a les seves condicions avantatjoses, garanteix el finançament  perquè es comenci a construir aquest centre lúdicoesportiu. El crèdit es podrà retornar en 17 anys, amb 24 mesos de carència.“Actuant com a promotora d’aquest crèdit, la Generalitat dóna suport a un projecte simbòlic per a la ciutat de Badalona i per a un club molt arrelat a aquest municipi com és La Penya”, ha dit el conseller Homs. “Badalona porta el Joventut al cor i aquest projecte il·lusiona a molta gent, per això des del Govern hem recollit aquest sentiment i hem ajudat a fer-lo possible”, ha afegit. 

Amb una inversió total de 48 milions d’euros, Badalona Capital Europea del Bàsquet és un projecte que preveu edificar un centre esportiu, d’oci i comercial de més de 105.000 metres quadrats situat al nord de l’autopista C-31. Les noves instal·lacions, modernes, funcionals i integrades al teixit urbà de la ciutat, inclouran un centre de fitness, 9 pistes de bàsquet així com un museu dedicat a aquest esport. A més, també hi haurà una àrea de restauració, un hotel i una zona recreativa amb cinemes i pistes de bitlles.

Amb aquest crèdit, la Generalitat confirma la seva aposta per al foment de l’esport com a eina de superació personal, salut i treball en equip. A més, Badalona Capital Europea del Bàsquet serà també un centre esportiu de referència que permetrà projectar la imatge de Catalunya més enllà de les seves fronteres.   

Barcelona, 13 de novembre del 2003

1  

Imatges

Fotografia (Xavier de la Cruz)

Fotografia (Xavier de la Cruz) 432