El Consell Consultiu de la Mediació en Assegurances Privades impulsa un pla de formació continuada per a agents i corredors

El conseller Homs va presidir ahir la primera reunió d'aquest òrgan creat per la Generalitat

query_builder   12 juny 2003 09:51

event_note Nota de premsa

El Consell Consultiu de la Mediació en Assegurances Privades impulsa un pla de formació continuada per a agents i corredors

El conseller Homs va presidir ahir la primera reunió d'aquest òrgan creat per la Generalitat

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, va presidir ahir a la tarda la reunió del Consell Consultiu de la Mediació en Assegurances Privades. Es tracta de la primera trobada d’aquest organisme que, creat el passat mes d’abril per la Generalitat, vol ser un instrument per escoltar i atendre les necessitats del sector. A la reunió, es va acordar treballar per impulsar un pla de formació continuada per a agents i corredors d’assegurances. Amb aquesta iniciativa, es pretén garantir la qualitat dels serveis asseguradors a Catalunya, no només dels seus productes sinó també dels seus professionals.

En aquesta línia, el Consell també va acordar crear un grup de treball per estudiar la implantació a les entitats asseguradores de sistemes de qualitat sota la norma ISO 9000. Això permetrà que el sector assegurador català pugui assolir els nivells estàndards de qualitat homologats i reconeguts per la Unió Europea. Així, es pretén preparar les entitats asseguradores perquè puguin afrontar amb èxit la integració al mercat únic europeu d’assegurances.

Pensant en l’expansió del mercat cap a Europa, els membres del Consell també van crear un segon grup de treball per seguir de prop el desenvolupament de la nova directiva comunitària sobre assegurances privades, àmbit on té competències la Generalitat. Així, es proposaran a les entitats mesures d’adaptació al nou marc legal. A més, en aquesta reunió també es va decidir articular mecanismes més flexibles i eficients perquè els mediadors d’assegurances facin arribar informació comptable i estadística a la recent creada Direcció General d’Assegurances. D’aquesta manera, la Generalitat disposarà de dades actualitzades sobre l’estat del mercat assegurador català.

A part del conseller Homs, a la reunió també hi van assistir: Jacint Boixasa, director general d’Assegurances; Ramon Buxeda, Lluís Ferrer i Vicenç Rosich, en representació del Consell de Mediadors d’Assegurances Titulats; Martín Navaz i Robert Hertogs, en representació d’altres organitzacions o associacions professionals de la mediació en assegurances privades, Lluís Lana, en representació de les mutualitats de previsió social; Josep Masdeu, en representació dels actuaris d’assegurances; Joan Castells, en representació de les entitats asseguradores sota la forma jurídica de societats anònimes i mútues de prima fixa; i Antoni Torrente i Arturo Agut, en representació de les organitzacions més representatives dels pèrits d’assegurances i dels comissaris d’avaries.

El Consell Consultiu de la Mediació en Assegurances Privades, juntament amb el de l’Assegurança i el Mutualisme, vol ser una eina de diàleg permanent amb el sector assegurador català. Amb aquests òrgans, la Direcció General d’Assegurances vol escoltar les necessitats dels professionals i consultar-los a l’hora de posar en marxa les diferents iniciatives per impulsar, enfortir i fer més competitiu l’àmbit assegurador català.

1  

Imatges

Fotografia (Xavier de la Cruz)

Fotografia (Xavier de la Cruz) 767