Presentació de la campanya "Revetlles amb precaució 2004" a les Terres de l'Ebre

query_builder   22 juny 2004 14:16

event_note Nota de premsa

Presentació de la campanya "Revetlles amb precaució 2004" a les Terres de l'Ebre

La presentació ha comptat amb la presència del responsable de la campanya a nivell de Catalunya, Jaume Guamis i del nou responsable d’Emergències a les Terres de l’Ebre, Joan Rich

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha presentat aquesta tarda la campanya “Revetlles amb precaució” 2004, que organitzen conjuntament la delegació del Govern Central a Catalunya, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i alguns fabricants de material pirotècnic de Catalunya.

La presentació d’aquesta campanya a diferents territoris de Catalunya té com a objectiu fer-ne la màxima difusió possible per tal de minimitzar els riscos que comporten els hàbits d’aquestes celebracions populars arreu de Catalunya, tant pel que fa a l’ús del material pirotècnic com a l’encesa de fogueres o realització de correfocs.

El coordinador de la campanya, Jaume Guamis, ha donat informació global de lla campanya arreu de Catalunya en material editat, llistat de distribució del mateix i incidències de la campanya de 2003. Aquest any s’han editat 200.000 tríptics amb vinyetes informant del tipus de material pirotècnic i els consells per a la seva utilització, 100.000 fullets per a adults, 35.000 pòsters i 8.300 CD ROM. Aquest material ha estat distribuït pel govern de l’Estat (que és qui en té competència) als municipis de més de 5000 hab i pels Consells Comarcals en aquells menors de 5000 hab. La novetat respecte al repartiment de la campanya anterior és el fet que aquest cop s’han inclòs 79 Centres de recursos del Departament d’Educació i els cossos d’Agents Rurals.

En referència a les dades que es disposen a nivell de Terres de l’Ebre, el delegat del Govern, Lluís Salvadó, ha destacat que l’any 2003 l’Hospital Verge de la Cinta va atendre 5 incidències lleus (cremades, cossos estranys als ulls i perforació d’oïda) durant la revetlla, una d’elles, una persona de 71 anys i les altres quatre a menors d’edat compresa entre 9 i 12 anys.

Finalment el qui serà cap d’Emergències a les Terres de l’Ebre, Joan Rich, ha destacat que el cos de bombers ha ampliat la seva plantilla disponible a les Terres de l’Ebre en 45 persones per a la nit de la revetlla (la plantilla normal sol ser de 58 persones).

Rich ha aprofitat per fer una crida as la col·laboració instant la població a informar al núm. 112 de qualsevol incidència (per petita que sigui) que es produeixi la nit de la revetlla.

1  

Imatges

Imatge de la roda de premsa de presentació de "Revetlles amb precaució 2004"

Imatge de la roda de premsa de presentació de "Revetlles amb precaució 2004" 150