Maria del Mar Bonet presenta Raixa en el Festival Montéal en Lumière amb totes les entrades esgotades

El conseller de Cultura ha conversat amb la cantant abans de l'actuació

query_builder   16 febrer 2003 08:41

event_note Nota de premsa

Maria del Mar Bonet presenta Raixa en el Festival Montéal en Lumière amb totes les entrades esgotades

El conseller de Cultura ha conversat amb la cantant abans de l'actuació

La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet ha presentat al Quebec el seu últim disc, Raixa, en el marc del Festival Montréal en Lumière. El concert ha rebut una molt bona acollida per part del públic quebequès, que va esgotar totes les entrades fa dues setmanes.    

    Abans de començar l’actuació, el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana ha conversat amb Maria del Mar Bonet i l’ha felicitada per l’èxit. El concert, que va tenir lloc anit (matinada a Catalunya) al Centre Pierre-Péladeau, s’inclou en la programació de la quarta edició del Festival Montréal en Lumière protagonitzat enguany per Catalunya com a país convidat, sota el lema La Catalogne en vedette (Catalunya com a vedette). El Festival, dedicat a la cultura i a la gastronomia, va ser inaugurat dijous amb l’espectacle Fulgor, coproduït per la companyia catalana La Fura dels Baus i la quebequesa Zakouski.

    En l’àmbit gastronòmic, el Festival acull enguany més de 400 presentacions en el marc de la secció Les Plaisirs de la table (Els Plaers de la taula), entre les quals s’inclouen les de reconeguts xefs catalans com Pep Palau, que va pronunciar ahir al vespre (matinada a Catalunya) la conferència Slow food et terroir catalan, a l’Institut de Turisme i Hoteleria del Quebec, amb l’assistència del conseller de Cultura. Pep Palau és un dels fundadors del col·lectiu de restauradors “Osona Cuina” i un dels organitzadors del Fòrum Gastronòmic de Vic. A més de Palau, el Festival acull presentacions dels cuiners catalans Àngel Pasqual, Jordi Butrón, Xavier Pellicer, Rafael de Valicourt i Santi Santamaria.

Obres de Jordi Bonet

El conseller de Cultura també va visitar ahir el Museu d’Art de Mont-Saint-Hilaire, una població pròxima al Montreal, que acull obres del pintor català Jordi Bonet i Godó (Barcelona, 1932 – Montreal, 1979), que va viure al Quebec des del 1954. Vilajoana ha visitat el museu acompanyat de la vídua de Bonet i del president del consell d’administració del museu, André Michel. A continuació, el conseller ha anat la Casa Pairal Rouville-Campbell, també a Mont-Saint-Hilaire, on va viure Jordi Bonet durant vint anys.

Barcelona, 16 de febrer de 2003

1  

Imatges

El conseller Vilajoana saluda Maria del Mar Bonet abans del concert

El conseller Vilajoana saluda Maria del Mar Bonet abans del concert 224