Les companyies associades a Ciatre i la Generalitat portaran el teatre català arreu del món

Catalan Theatre Worldwide està finançat per l'ICIC

query_builder   5 març 2003 11:18

event_note Nota de premsa

Les companyies associades a Ciatre i la Generalitat portaran el teatre català arreu del món

Catalan Theatre Worldwide està finançat per l'ICIC

Ciatre, l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya, ha presentat avui el projecte CIATRE, Catalan Theatre Worldwide, que té com a objectiu donar a conèixer la creativitat i els productes de les companyies de teatre professional de Catalunya arreu del món. El projecte compta amb el finançament de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), així com de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).

    CIATRE, Catalan Theatre Worldwide ha estat presentat avui en roda de premsa, al Palau Robert de Barcelona, amb la participació del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana; el director de l’ICIC, Jordi Penas; el delegat de la SGAE a Catalunya, Ramon Muntaner i la presidenta de Ciatre, Anna Rosa Cisquella. També hi han estat presents representants de les companyies membres de Ciatre, que són les dinou següents: Comediants, La Cubana, Dagoll Dagom, L’Estaquirot Teatre, La Fura dels Baus, Els Joglars, Los Excéntricos, Kràmpack, Marcel Gros, Companyia Martí-Atanasiu, Pepe Rubianes, Poca Conya, Sèmola Teatre, Sarruga Produccions, T de teatre, Teatre de Guerrilla, Toni Albà, Tricicle i Vol ras.

    El Departament de Cultura, a través de l’ICIC, ha aportat 150.000 euros (gairebé 25 milions de pessetes) al finançament del projecte i l’SGAE, 30.000 euros (uns cinc milions de pessetes). Els 180.000 euros configuren el pressupost del projecte per a un període de dos anys.

    El suport de l’ICIC al projecte respon a una de les indicacions del Llibre Blanc de les Indústries Culturals de Catalunya, presentat pel Govern català el passat desembre, que recomana “potenciar la presència a l’exterior de les propostes, produccions i professionals de l’escena catalana, aprofitant la tradició i prestigi acumulat, així com el paper capdavanter d’algunes companyies”.

El projecte

CIATRE, Catalan Theatre Worldwide, que tindrà la seva seu a Barcelona, neix per donar resposta a un dels principals objectius de l’associació: fer sentir la veu del teatre català arreu del món, utilitzant la força de la creativitat i el poder de la imaginació, amb l’objectiu d’establir un flux de venda, compra i intercanvi de producció i creativitat teatral de les companyies catalanes amb la resta del món. Els productes que ofereix són: creativitat; guionatge i autoria; producció d’espectacles; produccions audiovisuals (creativitat teatral a la televisió i al cinema); gestió d’esdeveniments lúdico-culturals; escenografia; promoció internacional d’artistes catalans; introducció d’artistes estrangers a Catalunya, i noves tecnologies aplicades al teatre.

    El projecte es donarà a conèixer per mitjà de material divulgatiu en sis idiomes (català, castellà, anglès, alemany, francès i italià); comunicació internacional; la creació d’una pàgina web sobre el projecte i les companyies que integren Ciatre; la producció d’un DVD amb imatges de les principals produccions; una campanya de telemàrqueting a les principals sales de teatre i festivals internacionals, i per mitjà de la presència en aquests festivals i sales.

    L’associació Ciatre va ser creada l’any 1996 amb la finalitat d’enfortir i preservar un estil independent i privat de creació, gestió i difusió d’espectacles teatrals. Les companyies associades, algunes de les quals porten més de vint anys d’història amb milions d’espectadors a tot el món, són creadores, productores i distribuïdores dels seus propis espectacles.

Barcelona, 5 de març de 2003

1  

Imatges

Foto

Foto 126