La Sala Verdaguer acull una mostra amb 23 pintures de Modest Cuixart realitzades els últims deu anys

Serà inaugurada demà pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   2 juny 2003 12:25

event_note Nota de premsa

La Sala Verdaguer acull una mostra amb 23 pintures de Modest Cuixart realitzades els últims deu anys

Serà inaugurada demà pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La Sala Verdaguer, del Departament de Cultura, acull des de demà, 3 de juny i fins al pròxim 7 de setembre  l’exposició Cuixart ara, una mostra de les obres creades els últims deu anys per l’artista Modest Cuixart. La mostra presenta 23 pintures, entre les quals destaquen set de  gran format que l’artista va pintar sense cap esbós previ en paper.

L’exposició serà inaugurada demà, a dos quarts de vuit del vespre, pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. A l’acte assistiran, entre d’altres, el director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca; el delegat d’Arts Visuals, Josep Parera; Modest Cuixart i el comissari de la mostra, l’escriptor Baltasar Porcel.

En relació a la selecció d’obres triada per a la mostra, la directora del Taller Cuixart, Raquel Medina, assenyala que “constitueix  un particular i sentit homenatge al surrealisme i a aquell esperit magicista que va néixer amb Dau al Set, aquell subtil sentit del misteri que de fet ha mantingut sempre com una constant inalterable en la seva obra al llarg de més de mig segle”.

El Departament de Cultura ha editat un catàleg de l’exposició amb textos del conseller de Cultura; del comissari; de Mònica Pagès, biògrafa de Cuixart, i de Raquel Medina.

Apunt biogràfic

Modest Cuixart (Barcelona, 1925) va ser un dels fundadors del grup artístic Dau al Set, l’any 1948, data a partir de la qual comença a dedicar-se plenament a la pintura. Ha conreat diversos estils com l’informalisme, el collage i la figuració màgica. Ha treballat també a París i a Lió i la seva obra ha estat exposada a galeries i museus d’Europa i Amèrica. Entre les distincions de Cuixart es troba la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, que va rebre el 1982.

En el marc de l’exposició, a la mateixa Sala Verdaguer, el pròxim 19 de juny, a les set de la tarda, tindrà lloc la presentació de la biografia de Modest Cuixart que ha escrit Mònica Pagès. L’acte comptarà amb la presència del director general de Promoció Cultural, l’artista, el comissari de la mostra i l’autora, entre d’altres.

Barcelona, 2 de juny de 2003

P.S: L’horari de la Sala Verdaguer (Palau Moja, La Rambla, 118. Barcelona) és: de dimarts a dissabtes, de 11 a 20 h, i diumenges i festius, d’11 a 15 h. Dilluns és tancat. Entrada lliure.

1  

Imatges

Sot del bosc (1999), tècnica mixta sobre tela (81*100cm)

Sot del bosc (1999), tècnica mixta sobre tela (81*100cm) 144