Un total de 129 programadors participen a partir de demà en la 6a Plataforma de Dansa de Catalunya

Promoguda pel Departament de Cultura serà inaugurada demà a Barcelona

query_builder   4 juny 2003 12:42

event_note Nota de premsa

Un total de 129 programadors participen a partir de demà en la 6a Plataforma de Dansa de Catalunya

Promoguda pel Departament de Cultura serà inaugurada demà a Barcelona

L’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya acull des de demà, dijous 5 de juny, i fins al pròxim dissabte, dia 7, la sisena Plataforma de Dansa de Catalunya, de periodicitat bianual i que en l’edició d’enguany comptarà amb la participació de 129 programadors i de 23 companyies.

     La sisena edició serà inaugurada demà, a dos quarts d’onze del matí, a la seu de l’Espai, a Barcelona (Travessera de Gràcia, 63), amb l’assistència del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca; el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Jordi Penas; el delegat de Teatre i Dansa de la Generalitat, Antoni Bartomeus,  i la directora del programa de dansa ENDANSA, Marta Garcia

    La Plataforma de Dansa de Catalunya, que difon entre els professionals de la dansa les noves creacions coreogràfiques catalanes, coincideix amb unes altres dues propostes de dansa: el cicle ENDANSA, que se celebra en el marc del 34è Festival Internacional de Teatre de Sitges (STI), i l’espectacle La dona manca o Barbisuperestar, de Sol Picó, que es representa des del 27 de maig passat i fins al pròxim 8 de juny a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que acull la companyia de dansa de Sol Picó com a resident.

    La Plataforma és una iniciativa de l’Oficina de Difusió d’Espectacles, el programa ENDANSA i el Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC), del Departament de Cultura. Enguany, l’ICIC col·labora amb l’edició d’un DVD amb les coreografies presentades en el certamen, que serà distribuït entre els participants i assistents a la sisena edició de la Plataforma.

Increment d’assistents

Dels 150 professionals acreditats a la sisena Plataforma, un total de 129 són programadors, xifra que suposa un increment respecte als 107 programadors acreditats en l’última edició, l’any 2001. Pel que fa a la seva procedència, 91 són de fora de Catalunya. El nombre de programadors no catalans s’ha anat incrementant des de la creació de la Plataforma, l’any 1995. Així, en la primera edició n’hi va haver nou, 35 en la segona, 50 en la tercera, 59 en la quarta i 75 en la cinquena.

    Pel que fa a les companyies de dansa, la Plataforma també ha augmentat el seu nombre i ha passat de 14 en l’edició del 1999 i 20 en la del  2001, fins a les 23 registrades en l’edició d’enguany, entre les quals es troben Búbulus, Nats Nus, Andrés Corchero, Cia. Pendiente i Erre que Erre.

    Pel que fa al ressò internacional, en el marc de la Plataforma de Dansa de Catalunya s’han concretat actuacions de les companyies participants als festivals de Bruges i Arnolfini (Sol Picó), Danse en Charente (Cia. Andrés Corchero) i The Riley Theatre Leeds (Mal Pelo), entre altres.

Barcelona, 4 de juny de 2003

1  

Fitxers adjunts

programa de la 6a Plataforma de Dansa de Catalunya

programa de la 6a Plataforma de Dansa de Catalunya
DOC | 50