L'exposició Antoni Gaudí: una visió polièdrica arriba demà a Nova York

La mostra, organitzada pel COPEC, mostra una cinquantena de fotografies

query_builder   10 desembre 2002 10:47

event_note Nota de premsa

L'exposició Antoni Gaudí: una visió polièdrica arriba demà a Nova York

La mostra, organitzada pel COPEC, mostra una cinquantena de fotografies

L’Art Gallery of the Graduate Center de la Universitat de Nova York (The City University of New York) acull des de demà i fins al pròxim 7 de febrer l’exposició itinerant de fotografia contemporània Antoni Gaudí: a multifaceted view. The Work of Gaudí in Contemporary Catalan Photography (Antoni Gaudí: una visió polièdrica), organitzada pel Departament de Cultura, a través del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC), dins el programa de l’Any Internacional Gaudí 2002.

La mostra serà inaugurada demà, 11 de desembre, a les cinc de la tarda (hora de Nova York), amb l’assistència del director del COPEC, Oriol Pi de Cabanyes, i els comissaris de la mostra, David Balsells i Chantal Grande. L’exposició ha comptat amb la col·laboració de l’Instituto Cervantes de Nova York. La inauguració coincideix, a més, amb el concert The Music of Barcelona Modernista que tindrà lloc a la Universitat de Columbia el mateix dia 11, i que inclou peces de Xavier Montsalvatge i de Robert Gerhard.

Antoní Gaudí: a multifaceted view consta de 52 fotografies de l’obra  arquitectònica gaudiniana realitzades per set fotògrafs catalans contemporanis: Manel Armengol, Toni Catany, Manel Esclusa, Marc Llimargas, Leopold Pomés, Humberto Rivas i Rafael Vargas.

Mostra itinerant

Concebuda com a exposició itinerant, amb l’objectiu de retre homenatge al geni universal de Gaudí i alhora difondre a nivell internacional la creació artística contemporània de Catalunya, la mostra s’ha presentat fins ara a les ciutats de Roma, Milà, Luxemburg, Moscou i Munic.

D’altra banda s’ha editat un catàleg disponible en italià, francès, rus, alemany i anglès, que inclou una presentació del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i textos d’Oriol Pi de Cabanyes, director del COPEC; Llàtzer Moix, redactor en cap de Cultura de La Vanguardia, i de David Balsells, comissari –amb Chantal Grande- de l’exposició.

Barcelona, 10 de desembre de 2002

1  

Imatges

L'Escala de la Casa Batlló, 1992-2001, de Tony

L'Escala de la Casa Batlló, 1992-2001, de Tony 84