La Generalitat i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols creen el consorci del Museu Carmen Cervera Thyssen-Bornemisza

La baronessa hi aportarà 350 obres de la seva col·lecció de pintura catalana

query_builder   30 abril 2003 19:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols creen el consorci del Museu Carmen Cervera Thyssen-Bornemisza

La baronessa hi aportarà 350 obres de la seva col·lecció de pintura catalana

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, han signat avui un conveni pel qual la Generalitat i l’Ajuntament acorden crear un consorci per promoure conjuntament la creació del Museu Carmen Cervera Thyssen-Bornemisza, que s’instal·larà a l’edifici de l’antic hospital d’aquesta localitat del Baix Empordà.

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en presència de la baronessa Thyssen-Bornemisza, Carmen Cervera, que ha anunciat que dipositarà en el nou museu 350 obres de la seva col·lecció de pintura, de creadors com Casas, Nonell, Mir i Anglada Camarasa. D’aquestes 350 obres, almenys 120 s’exposaran a les sales del nou museu. La resta romandran custodiades als magatzems del nou equipament, degudament condicionats per garantir la conservació i seguretat de les obres.

El Museu Carmen Thyssen-Bornemisza tindrà una superfície total de 3.000 metres quadrats, dels quals 1.500 es destinaran a sales d’exposició permanent, a les quals es mostraran unes 180 pintures: 120 de la col·lecció Thyssen-Bornemisza; 30, de la col·lecció de la família del pintor Josep Amat, que també ha cedit el taller de l’artista, i altres 30 procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i del fons d’art de la Generalitat.

El conveni

Segons el conveni signat avui pel conseller i l’alcalde, la Generalitat es farà càrrec del cost de la redacció dels projectes arquitectònic, museològic i museogràfic; del cost de l’execució de les obres de remodelació de l’antic hospital i del muntatge museogràfic; de l’aportació al museu, en concepte de dipòsit, d’obres del seu fons d’art, i d’una part de les despeses de funcionament del museu. Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aporta al consorci l’edifici de l’antic hospital i dues places de vigilant i es fa càrrec també d’una part de les despeses de funcionament. Els compromisos econòmics de l’Ajuntament i la Generalitat es concretaran en un conveni específic, un cop s’hagin fet els estudis necessaris per determinar l’import. Es calcula que les obres d’adequació de l’antic hospital per convertir-lo en museu poden tenir un cost d’uns tres milions d’euros.

Calendari

El Servei de Museus de la Generalitat, juntament amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) està treballant en el projecte museològic. A partir del pròxim mes de maig, un cop enllestides les bases del projecte museològic, es podrà adjudicar el projecte arquitectònic. Les obres s’iniciaran durant el primer semestre de l’any 2004 i és previst que finalitzin a principis del 2006.

Barcelona, 30 d’abril de 2003

1  

Imatges

D'esquerra a dreta, la baronessa, el conseller i l'alcalde

D'esquerra a dreta, la baronessa, el conseller i l'alcalde 72