L'empresa d'ofimàtica Ricoh utilitzarà el català en les seves activitats a Catalunya

Segons l'acord signat avui sota la presidència del conseller de Cultura

query_builder   10 novembre 2003 15:39

event_note Nota de premsa

L'empresa d'ofimàtica Ricoh utilitzarà el català en les seves activitats a Catalunya

Segons l'acord signat avui sota la presidència del conseller de Cultura

L’empresa d’ofimàtica Ricoh España utilitzarà el català en les seves activitats a Catalunya, segons el conveni de col·laboració signat avui entre l’empresa i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), sota la presidència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. Han subscrit l’acord el director general de Política Lingüística i president del CPNL, Jordi Roigé, i el president de Ricoh España SA, José Antonio Alonso Bonet.

    El conveni determina que Ricoh España SA introduirà el català en els productes tecnològics que comercialitza a Catalunya; en els manuals d’ús dels seus productes, i en la publicitat dels productes comercials que realitzi a Catalunya. L’acord també estableix que Ricoh oferirà als seus treballadors cursos de català, en el marc del pla de formació de l’empresa.

    Per la seva banda, el Consorci oferirà a Ricoh assessorament en la introducció del català en els menús digitals i en els monitors, visualitzadors i suports dels productes tecnològics comercialitzats per l’empresa; en la traducció al català dels manuals d’ús; en l’avaluació lingüística de l’empresa, i en l’organització dels cursos de català per al personal.

    El CPNL ha signat, al llarg de 2003 i comptant l’acord d’avui, un total de 91 convenis amb empreses, que comporten plans lingüístics globals per impulsar l’ús del català en el sector socioeconòmic, plans específics de formació i actuacions per fomentar la presència del català en les comunicacions orals i escrites de les empreses i en els seus productes.

Barcelona, 10 de novembre de 2003

1  

Imatges

D'esquerra a dreta, José Antonio Alonso Bonet, Jordi Vilajoana i Jordi Roigé

D'esquerra a dreta, José Antonio Alonso Bonet, Jordi Vilajoana i Jordi Roigé 148