L'Espai Tirant lo Blanc presenta en una mostra una trentena d'obres dels guanyadors dels I Premis Junceda d'Il·lustració

Apartir de demà, dijous 4 de desembre, i fins al dia 30

query_builder   3 desembre 2003 15:41

event_note Nota de premsa

L'Espai Tirant lo Blanc presenta en una mostra una trentena d'obres dels guanyadors dels I Premis Junceda d'Il·lustració

Apartir de demà, dijous 4 de desembre, i fins al dia 30

L’Espai Tirant lo Blanc dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona (Muntaner, 221) exposa, a partir de demà, dijous 4 de desembre, i fins al pròxim dia 30, una trentena d’obres creades per tretze dels artistes gràfics guardonats amb els I Premis Junceda d’Il·lustració, promoguts per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC) i que porten el nom de l’il·lustrador Joan Junceda (Barcelona, 1881-Blanes, Selva, 1948).

    La mostra serà inaugurada demà, a dos quarts de vuit del vespre, per la coordinadora territorial de Cultura a Barcelona. En l’acte també seran presents la presidenta de l’APIC, Maria Rius, i els artistes premiats.

    Els Premis Junceda d’Il·lustració distingeixen, a través d’onze categories, aquelles obres d’il·lustradors catalans o residents a Catalunya publicades al llarg de 2002. Els treballs guanyadors han estat seleccionats pel jurat dels premis, format per: l’escriptor i guionista Miquel Obiols; la historiadora del disseny Raquel Pelta; la il·lustradora Imma Pla; la dissenyadora gràfica Sonsoles Llorens, i la historiadora de l’art Pilar Vélez.

      Els autors guardonats i les seves obres, que es van donar a conèixer el passat 30 d’octubre, són els següents:

Marc Taeger, en la categoria Il·lustració aplicada a multimèdia, per la pàgina web www.marquski.com.

 Laura Ginés, menció especial en la categoria d’Animació pel curtmetratge Música per a perplexes, i Celia Galán, pel curtmetratge d’animació Historia del desierto.

José Luis Merino, en la categoria de Publicitat, pels catàlegs Pedro García.

 Martí, en la categoria de Còmic, per la publicació d‘Historia de realismo sucio, d’Edicions de Ponent.

Ferreres, en la categoria d’Humor Gràfic, pels acudits de la contraportada d’El Periódico de Catalunya.

 Patrick Thomas, en la categoria de Premsa, per les portades del suplement Dinero del diari La Vanguardia.

Guillem Cifré, menció especial en Premsa, per les pàgines d’opinió d’El Periódico de Catalunya.

Sebastià Serra, en la categoria Llibre de Text, per Coneixement del medi social i cultural, editat per La Galera.

Amadeu Blasco, en la categoria Científic, per la publicació Fauna Ibérica (volum 18), editat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Mariona Cabassa, en la categoria de Llibre Infantil, per Contes per contar quan es menja un ou ferrat, de l’editorial Kalandraka.

Pere Ginard, menció especial en la categoria Llibre Infantil pel Libro de lágrimas, editat per Anaya.

Àngel Jové, en la categoria Llibre d’Adult, per les sèries de portades de diferents col·leccions de l’editorial Anagrama.

Amador Garcia, Armand Muntés i Conxita Rodríguez, premis Junceda d’Honor per la seva trajectòria professional com a il·lsutradors.

Barcelona, 3 de desembre de 2003

P.S: L’horari de la sala és de dilluns a dissabte, de 11:00 a 14:00 h, i de 17:00 a 20:30 h. Festius, tancat. L’entrada és gratuïta.

1  

Imatges

Frame del curtmetratge Música per a perplexes, de Laura Ginés

Frame del curtmetratge Música per a perplexes, de Laura Ginés 275