El consell de direcció de l'Institut Ramon Llull nomena Xavier Folch director a Catalunya

Carles Torner serà el responsable de l'Àrea d'Humanitats i Ciències

query_builder   17 maig 2004 14:00

event_note Nota de premsa

El consell de direcció de l'Institut Ramon Llull nomena Xavier Folch director a Catalunya

Carles Torner serà el responsable de l'Àrea d'Humanitats i Ciències

El consell de direcció de l’Institut Ramon Llull (IRL), a proposta de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Caterina Mieras, ha nomenat avui l’editor Xavier Folch com a director d’aquest organisme a Catalunya. En la mateixa reunió del consell de direcció de l’IRL, celebrada avui al Palau Marc de Barcelona, el poeta, assagista i novel·lista Carles Torner ha estat nomenat cap de l’Àrea d’Humanitats i Ciència. Els nomenaments han estat anunciats en roda de premsa posterior a la reunió per la consellera de Cultura.

 Els nomenaments d’avui s’afegeixen als aprovats pel consell de direcció el passat 3 de maig: Maria Àngels Prats i Xavier Albertí com a caps de les àrees de Llengua i de Promoció Artística, respectivament, i la catalanòfila d’origen nord-americà Mary Ann Newman, com a coordinadora institucional de l’Institut.

 Xavier Folch, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, és director literari del Grup 62. El cap de l’Àrea de Pensament i Humanitats, Carles Torner, va néixer a Barcelona el 1963. És doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de París VIII.

 El director de l’Institut Ramon Llull a Catalunya ha anunciat durant la roda de premsa que a mitjans de juny l’equip directiu de l’IRL presentarà les activitats previstes per al 2004 i que a finals del mateix mes donarà a conèixer el programa detallat de la participació de la cultura catalana com a convidada en la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara. En aquest sentit, Xavier Folch ha informat que demà hi haurà una reunió de treball amb el president de la FIL, Raul Padilla, que es troba des d’avui a Barcelona, en la qual participarà la consellera Mieras i l’equip de direcció de l’IRL.

L’Institut Ramon Llull és un consorci creat pels governs de Catalunya i de les Illes Balears, amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Exteriors del govern espanyol, que té per objectiu “la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa, en especial la literària, en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió així com el seu aprenentatge fora del domini lingüístic respectant les aportacions de totes les terres que la comparteixen”, segons estableixen els seus estatuts.

Barcelona, 17 de maig de 2004

1  

Imatges

Foto

Foto 117