El TERMCAT col·labora en la publicació d'un glossari de termes de ginecologia i obstetrícia

Inclou 300 termes en català, castellà i anglès

query_builder   7 març 2003 10:10

event_note Nota de premsa

El TERMCAT col·labora en la publicació d'un glossari de termes de ginecologia i obstetrícia

Inclou 300 termes en català, castellà i anglès

El Centre de Terminologia TERMCAT ha participat en l’elaboració del Glossari: 300 termes de ginecologia i obstetrícia en català, que s’ha publicat com una separata dins de la revista Ginecologia Catalana, la publicació oficial de les societats catalana i balear d’obstetrícia i ginecologia. El glossari s’ha dut a terme amb la direcció científica del doctor Esteve Davi i Armengol, l’assessorament terminològic del TERMCAT i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

Els termes d’aquest glossari procedeixen, en gran part, del buidatge terminològic dels articles publicats a la revista Ginecologia Catalana, i també d’altres fonts de referència dins d’aquest àmbit. A més, diversos especialistes hi han fet aportacions. D’aquesta manera s’ha aconseguit que els termes que s’hi recullen responguin als interessos i als dubtes dels professionals de l’àrea.

Així, s’hi inclouen formes de caràcter bastant general, com ara anamnesi, azoospèrmia, cesària, cirurgia invasiva, menopausa, perineu o trompa de Fal·lopi, i termes molt més específics, com ara angioqueratoma vulvovaginal, clamidiosi, hiperèmesi gravídica, panhipopituïtarisme o salpingo-ooforectomia. Els termes estan ordenats a partir de la forma catalana, i es presenten amb els equivalents castellà i anglès.

El TERMCAT és un consorci participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana.

Barcelona, 7 de març de 2003

Més informació a http://www.termcat.es

1  

Imatges

Diccionari

Diccionari 302