Grau diu que s'ha de potenciar la dieta equilibrada entre els escolars

Avui s'ha presentat al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la campanya Peix Clau dirigida a divulgar la impor

query_builder   2 abril 2003 16:24

event_note Nota de premsa

Grau diu que s'ha de potenciar la dieta equilibrada entre els escolars

Avui s'ha presentat al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la campanya Peix Clau dirigida a divulgar la impor

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha presidit avui, a la seu del DARP, l’acte de presentació del projecte “Peix Clau” finançada amb els ajuts IFOP i de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) i de l’Associació d’Empresaris Marítims i Pesquers (EMPA).

 Aquesta actuació va dirigida a reconduir el fet que, tot i tenir a l’abast els aliments d’una dieta saludable com és la dieta mediterrània, el ritme de vida actual sembla que obliga a elaborar plats més ràpids de cuinar i menys equilibrats.

Per aquest motiu, “Peix Clau” vol recordar als nens i als pares els beneficis de la dieta mediterrània i la conveniència d’incorporar a la dieta el peix com a element “clau” per a una alimentació equilibrada. “Peix Clau” és una iniciativa comunitària dirigida als escolars de 6 a 12 anys i consisteix en un taller creatiu de cuina en què el protagonista és el peix.

El taller té una part pràctica, en la qual els nens i les nenes aprendran a realitzar alguns plats amb peix i, una part tècnica on se’ls explicarà els diferents tipus de peix que hi ha al mercat, com saber distingir el peix blau, el gras, el semigras, l’etiquetatge, les mides i l’aspecte.

Aquesta campanya es realitzarà a més 500 centres escolars, amb la qual cosa s’arribarà a uns 100.000 nens i nenes de tot el territori català.

 El conseller Josep Grau durant la presentació de la campanya ha felicitat a totes les parts implicades en aquesta iniciativa, ja que segons Grau és cert que en segons quines dietes el peix no està totalment incorporat i per això és tan important fomentar-ne el seu consum entre els escolars i potenciar una dieta equilibrada a les escoles i a les llars.

D’altra banda el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha dit que una part important de la societat consumeix en funció de la publicitat i del màrqueting i per això si volem que els nostres productes es venguin i es consumeixin, en especial els que tenen una funció nutricional, cal promocionar-los a través de campanyes i projectes com aquest.

La campanya “Peix Clau” té com a objectius divulgar la importància de l’alimentació equilibrada en la salut, fomentar el peix dins els hàbits alimentaris dels nens, ensenyar-los les formes de conservació de l’ecosistema: els immadurs no es mengen i a conèixer i a distingir el nostre peix autòcton, així com difondre les garanties de qualitat i salut que ofereix el seu etiquetatge.

 El màxim responsable de l’Administració agrària catalana, Josep Grau, juntament amb el director general de Pesca i Afers Marítims, Hernan Subirats, i la secretària general de l’EMPA, Iolanda Piedra, han presentat la campanya “Peix Clau” avui a l’Auditori del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Barcelona, 2 d’abril de 2003

1  

Imatges

fotografia de l'acte de presentació

fotografia de l'acte de presentació 1204