La consellera Irene Rigau inaugura la cinquena edició de FiraGran amb més de 100 expositors

Aquest saló és un dels més importants d'Europa en aquest sector

query_builder   11 juny 2003 17:04

event_note Nota de premsa

La consellera Irene Rigau inaugura la cinquena edició de FiraGran amb més de 100 expositors

Aquest saló és un dels més importants d'Europa en aquest sector

· Des del dimecres 11 de juny i fins al diumenge 15 té lloc al Port de Barcelona la cinquena edició de FiraGran. Aquest saló, que s’ha convertit en un dels més importants del seu gènere, reuneix més de 100 expositors que ofereixen serveis, productes i tecnologies destinats a millorar la qualitat de vida de la gent gran. FiraGran 2003 també ha programats debats amb professionals de la geriatria i s’hi desenvolupen jornades tècniques. · Els premis FiraGran han estat atorgats aquest any a Baltasar Porcel, Gregorio Rojo, Manuel Raventós, Vida Creixent, Mercè Mas i Manuel Segret.

Barcelona, 11 de juny de 2003

La Consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat avui la cinquena edició de Firagran que té lloc de l’11 al 15 de juny al Port de Barcelona. FiraGran, promogut i patrocinat pel Departament de Benestar i Família, ofereix informació, serveis i productes adreçats a les persones de la tercera edat i s’ha convertit en un dels certàmens més importants per a la gent gran a nivell europeu. L’any passat va tenir més de 200.000 visitants.

Més de 100 expositors participen en aquesta cinquena edició oferint productes i serveis específics per a persones grans (en els sectors de l’alimentació, la salut, les noves tecnologies, la cultura, formació i oci, els serveis socials, Institucions i entitats, l’esport i l’estètica) i s’informa sobre les activitats que realitzen diverses entitats i associacions de tot Catalunya. Un total de 176 casals i esplais realitzaran duran aquests dies 400 activitats (demostracions musicals, tallers diversos, exposicions, etc.).

Fòrums i debats

FiraGran 2003 també té programats debats técnics per a professionals de geriatria i s’hi desenvolupen jornades tècniques i taules rodones sobre Finançament de la dependència, Psicologia i infermeria, Millora de la qualitat de vida de les persones grans, Els drets de les persones grans, Sistema d’acreditacions i estandars a les residències, Estades temporals per a gent gran, Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya, Estimulació integral per a persones grans en l’entorn familiar,  La seguretat a la llar de la gent gran, Participació activa de la gent implicats amb la ciutat, i L’alimentació de la gent gran amb dificultats de  masticació i deglució i amb discapacitat motriu, entre d’altres.

Debat sobre les pensions de viduïtat

Se celebren també debats sobre Pensions de viduïtat, Exercici físic per la gent gran, La participació de la gent gran en les noves tecnologies, Impacte de les pràctiques abusives de les mútues i companyies d’assegurances, L’autonomia a la vellesa i Formació universitària, i altres tipus d’enriquiment cultural.

També s’ofereixen concerts; es realitzaran test de salut; i activitats com gimnàstica, ioga, tai-xí, classes d’internet, tallers, exposicions, bitlles, etc.

FiraGran compta amb el suport del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i més de 60 entitats que treballen per a la Gent Gran.

El recinte, de lliure accés, obre les seves portes entre les 10 i les 20 hores els dies 11 al 15 de juny, al Moll de la Barceloneta al Port Vell de Barcelona.

Premis FiraGran 2003

El Jurat de Qualificació dels Premis FiraGran ha atorgat els següents diplomes de reconeixement:

· Àmbit cultural : BALTASAR PORCEL

Baltasar Porcel, prou conegut per tots, rep aquest premi en qualitat d’escriptor que ha publicat novel·les, contes, teatre, assaigs, biografies, llibres de viatges i nombroses col·laboracions periodístiques. També ha fet programes de televisió i ha col·laborat assíduament en diferents espais de ràdio.

· Àmbit esportiu : GREGORIO ROJO

· Àmbit professional : MANUEL RAVENTÓS

Manuel Raventós ha estat director de l’empresa Codorniu. És membre associat de l’Institut Químic de Sarrià i s’ha dedicat professionalment a la promoció del cava arreu del món.

· Àmbit cívic i social en la categoria d’entitat: VIDA CREIXENT

Vida Creixent és una entitat que promou el moviment “Vie Montane” nascut a França. Aquest moviment té com objectiu la formació de petits grups de persones grans per fomentar l’amistat en un marc d’identitat cristiana.

· Àmbit cívic i social en la categoria de persones reconegudes pel seu treball en el camp social: MERCÈ MAS.

Mercè Mas és membre del Consell de la Gent Gran de Catalunya, i té una llarga trajectòria vinculada als serveis socials a favor de la gent gran. Recentment ha elaborat la Carta Oberta de Drets de la Gent Gran amb dependència,  i actualment està participant en la redacció de la Carta Oberta de Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya, que promou la Generalitat de Catalunya juntament amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya. 

· Premi especial: MANUEL SEGRET

En reconeixement de totes les persones grans que, des de l’anonimat, treballen per millorar la qualitat de vida de les persones grans de Catalunya des de l’àmbit social.

1  

Imatges

Inauguració Firagran

Inauguració Firagran 370