En dos anys s'ha doblat l'adopció internacional a Catalunya, de 556 infants s'ha passat a 1.056

Catalunya és la comunitat de l'Estat amb un major nombre d'adopcions per sobre de països com Suècia o Dinamarca

query_builder   5 març 2003 17:35

event_note Nota de premsa

En dos anys s'ha doblat l'adopció internacional a Catalunya, de 556 infants s'ha passat a 1.056

Catalunya és la comunitat de l'Estat amb un major nombre d'adopcions per sobre de països com Suècia o Dinamarca

· El Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya va gestionar 1.154 adopcions d’infants durant l’any passat, mantenint-se com la comunitat líder de l’Estat.· Un total de 467 infants han estat acollits per les famílies catalanes durant l’any 2002, consolidant-se com una mesura de protecció al menor.· El Programa de famílies col·laboradores per a l’acolliment de cap de setmana i vacances ha tingut una excel·lent acollida en el seu primer any.

Barcelona, 5 de març de 2002

En dos anys s’ha doblat el nombre d’infants d’adopció internacional a Catalunya, que en números absoluts ha passat de 558 infants adoptats l’any 2000 a 1.056 adopcions durant l’any 2002.

Pel que respecta a les adopcions de nens catalans cal dir que es va situar en 98. Amb això, Catalunya continua situada com la comunitat líder a l’Estat espanyol en nombre d’adopcions i per sobre de països europeus com Dinamarca o Suècia.

D’altra banda, l’acolliment familiar a Catalunya va registrar l’any passat un creixement de l’11%, situant-se en 467 el nombre d’infants acollits al nostre país i consolidant-se aquesta mesura de protecció al menor (l’acolliment simple en família comporta confiar de manera temporal la guarda d’un menor a una família o persona, sense que existeixi, en el moment de la seva constitució, finalitat adoptiva).

Cal fer esment que, a més a més, un total de 90 infants s’han beneficiat del Programa de famílies col·laboradores (caps de setmana i vacances). Aquest Programa, que s’ha implantat enguany, ha rebut 67 noves sol·licituds de família col·laboradora i es preveu que mantingui aquesta bona acceptació.

Pel que respecta a l’origen dels infants d’altres països adoptats, cal assenyalar que Xina amb 434 infants i Rússia amb 256 són els principals països d’origen d’aquests infants, que procedeixen d’un total de 29 països.

Prop del 80% dels infants adoptats són menors de 3 anys

Dels 1.154 nens i nenes adoptats l’any passat, 482 tenien menys d’1 any i 443, entre 1 i 3 anys. Aquests dos grups d’edat representen prop del 80% de les adopcions internacionals i el 20% restant correspon bàsicament a infants de 3 a 5 anys, i majors de 8 anys.

En relació amb les adopcions internacionals cal remarcar que Xina, Rússia i Ucraïna es consoliden com els tres països més sol·licitats per les famílies candidates a adoptar. D’altra banda, es comencen a obrir noves possibilitats d’adoptar infants de països africans. .

1  

Fitxers adjunts

Balanç adopcions i acolliemts a Catalunya

Balanç adopcions i acolliemts a Catalunya
PPT | 136