XIII Edició dels Premis d'Estalvi d'Energia

query_builder   30 abril 2003 17:56

event_note Nota de premsa

XIII Edició dels Premis d'Estalvi d'Energia

La Generalitat reconeix la tasca desenvolupada per 9 empreses, persones i entitats catalanes en matèria d’estalvi, eficiència energètica i energies renovablesL’acte, presidit pel conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha comptat amb la participació de 300 representants d’empreses i entitats catalanes, membres del món energètic i especialistes del sector

XIII EDICIÓ DELS PREMIS D’ESTALVI D’ENERGIA

La Generalitat reconeix la tasca desenvolupada per 9 empreses, persones i entitats catalanes en matèria d’estalvi, eficiència energètica i energies renovables

Avui, el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha lliurat els Premis d’Estalvi d’Energia a 9 empreses, persones i entitats catalanes. L’acte ha comptat amb la participació de 300 representants d’empreses i entitats catalanes, membres del món energètic i especialistes del sector.

Els Premis d’Estalvi d’Energia s’atorguen a aquelles empreses, persones i entitats que han desenvolupat actuacions innovadores relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica, així com la introducció i promoció de les energies renovables.

Relació de guardonats pels XIII Premis d’Estalvi d’Energia:

PREMIS PER A EMPRESES PRIVADES

- PRIMER PREMI: L’empresa SOLVAY IBÉRICA, SL, de Martorell, ha estat guardonada pels seus esforços en la reducció dels consums d’energia en el conjunt de les seves plantes. Aquests esforços s’han concretat en la posada en marxa d’una nova central de cogeneració en el complex Solvay Martorell.

- SEGON PREMI: L’empresa CIRCUTOR de Viladecavalls, ha estat reconeguda per la internacionalització dels seus productes de control d’energia elèctrica que, actualment, es venen a 93 països diferents. A més, CIRCUTOR ha traslladat els seves oficines a un nou edifici que incorpora criteris d’estalvi i eficiència energètica, concretament equips de gestió i control del consum d’energia i aigua, i el projecte d’una instal·lació d’energia solar per a producció d’energia elèctrica.

- MENCIÓ ESPECIAL: L’empresa LKN SISTEMES de Les Franqueses, SL ha estat reconeguda per la seva trajectòria, durant 25 anys, en el sector de l’energia solar. LKN Sistemes fabrica components i captadors solars, i aporta enginyeria i suport tècnic propi.

PREMIS PER A INSTITUCIONS SENSE FINALITAT DE LUCRE

- PRIMER PREMI: La Fundació CECOT Innovació de Terrassa, ha estat guardonada per la creació de l’oficina assessora en matèria energètica; la realització de jornades i sessions informatives sobre temes energètics diversos —cogeneració, liberalització i qualitat del servei elèctric, etc—, i les iniciatives per a la introducció de l’energia solar a les empreses.

- SEGON PREMI: La Federació Catalana d’Associacions Territorials d’Empresaris Instal·ladors (FERCA) ha rebut el reconeixement pel seu programa de formació per a l’obtenció del carnet de gas i electricitat, adreçat al col·lectiu professional dels instal·ladors. Aquests cursos, que han format 700 instal·ladors, s’han complementat durant el 2002 amb la posada en marxa d’altres cursos sobre energia solar tèrmica i fotovoltàica. També es reconeix la recent creació de la xarxa FERCOM de telecomunicacions que ofereix informació actualitzada al col·lectiu d’instal·ladors i els permet realitzar diferents tràmits via Internet.

PREMIS PER A CORPORACIONS LOCALS

 - PRIMER PREMI: El Conselh Generau d’Aran ha rebut aquest premi pel seu suport als Ajuntaments de la comarca en matèria d’informació i assessorament energètic. Destaca, en especial, l’assessorament realitzat als empresaris turístics pel que fa a possibilitats tècniques i finançament de projectes relacionats amb l’energia.

- SEGON PREMI: El Consell Comarcal de la Terra Alta ha estat guardonat per les tasques d’informació, formació i suport tècnic als Ajuntaments de la comarca en matèria d’energia. També s’ha valorat la realització d’una instal·lació d’energia solar tèrmica a la seu del Consell Comarcal.

PREMI PER A EMPRESES DE COMUNICACIÓ

- Gestió d’Edicions de Mitjans, SA ha rebut el premi per la publicació, durant l’any 2002, del suplement mensual "L’ABC de l’energia", dins el semanari Dossier Econòmic. Aquesta publicació recull l’actualitat del sector energètic i les activitats d’estalvi, eficiència energètica i energies renovables.

PREMI A PARTICULARS PER A PROJECTE FINAL DE CARRERA O TESI DOCTORAL

- Antoni Márquez i Briones, de la Universitat de Girona, ha estat guardonat pel projecte: “producció d’aigua calenta sanitària i de calefacció d’una masia de Caldes de Malavella a través d’energia solar”.

Els Premis d’Estalvi d’Energia es van instituir l’any 1985 per reconèixer la tasca d’empreses, institucions i professionals en matèria d’estalvi i diversificació energètica, en especial pel que fa a la implantació de plans de gestió de l’energia i a la introducció de tecnologies energètiques eficients. Durant aquests anys, la Generalitat ha lliurat uns 60 premis a empreses, entitats i particulars.

1  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 277