Primera reunió de treball amb la direcció d'Endesa

Endesa presenta a la Generalitat al director general de la companyia Endesa Red que s'ubica a Barcelona

query_builder   30 octubre 2003 13:49

event_note Nota de premsa

Primera reunió de treball amb la direcció d'Endesa

Endesa presenta a la Generalitat al director general de la companyia Endesa Red que s'ubica a Barcelona

Aquest matí, s’ha realitzat la primera reunió de treball entre el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, i la direcció d’Endesa per planificar les activitats de la nova seu de la companyia que es trasllada a Barcelona

El conseller delegat d’ENDESA, Rafael Miranda, ha presentat al Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, al director general d’ENDESA Red, José Luis Marín, qui s’instal·larà a Barcelona després que la companyia decidís traslladar la seu des de Madrid. Aquesta tarda es constituirà oficialment el nou Consell d’Endesa Red a Barcelona.

La reunió d’aquest matí al despatx del conseller Teixidó ha comptat amb la presència del director general d’Energia, Albert Mitjà i l’alta direcció de la companyia:  el director general del Negoci elèctric espanyol d’Endesa, José Bogas, i el director general d’Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira.

Rafael Miranda ha informat al conseller d’Indústria de la Generalitat que ENDESA Red està posant en marxa un Pla d’Excelència en Qualitat per a tots els seus mercats a Espanya que, per a Catalunya, suposarà una inversió de més de 300 milions d’euros anuals en el període 2004-2008. Segons li ha comunicat al Conseller, ENDESA Red té previst mantenir, alhora que intensificar, l’esforç inversor a Catalunya, situant-lo en una mitjana de més de 300 milions d’euros anuals al llarg d’un període de deu anys, assolint un total acumulat en el període 2001-2010 de més de 3.000 milions d’euros.

Aquestes actuacions estan dimensionades de manera equilibrada amb les necessitats i evolució prevista del mercat elèctric de Catalunya, que representa actualment el 38% del nombre total de clients d’ENDESA a Espanya. Aquest mercat exigeix a Catalunya la gestió de 240.000 altes anuals, 24 milions de lectures de comptadors, 4,5 milions de contactes telefònics i 1,5 milions de contactes personals de la Companyia amb els seus clients.

Un gran centre de decisió a Barcelona

Amb 6.653 milions d’euros en actius, 5.500 milions d’euros d’ingressos anuals per venda d’electricitat i 658 milions d’inversió material al 2002, ENDESA Red es configura com la segona empresa més gran de Catalunya per facturació i la primera per inversió sostinguda. El trasllat de la seu social d’ENDESA Red a Barcelona suposa la localització a Catalunya del centre de decisió efectiva de la més gran empresa de distribució del mercat elèctric espanyol.

El trasllat implica que quedarà localitzat a Barcelona l’equip directiu d’ENDESA Red i l’estructura de gestió necessària per donar suport a les seves activitats. Aquest conjunt de recursos resulta més significatiu en termes qualitatius i de capacitat de decisió que en termes quantitatius, ja que els recursos humans, tècnics i materials necessaris per atendre les necessitats del mercat de Catalunya ja hi estaven ubicats, d’acord amb el criteri d’ENDESA de distribuir els seus recursos de manera equilibrada d’acord amb les necessitats de cadascun dels seus mercats territorials.

Concretament, després del trasllat, la plantilla d’ENDESA Red situada a Catalunya inclourà 112 persones en funcions de direcció i gestió corporativa i 1.740  en tasques directament vinculades al desenvolupament del negoci, és a dir, un total de 1.852 persones, que representen el 44% dels recursos humans totals de la distribuïdora.

Si a la xifra anterior s’hi afegeix la de la resta dels empleats de les restants línies de negoci d’ENDESA que treballen a Catalunya, s’assoleix un total de 2.846 treballadors.

Dades fonamentals Endesa Red

ENDESA Red, filial encarregada del negoci de distribució d’ENDESA en el mercat elèctric espanyol, integra fonamentalment dues societats la seu social de les quals han estat també traslladades a Barcelona: ENDESA Distribución Eléctrica, que desenvolupa les activitats de transport, distribució i comercialització en el mercat regulat, i ENDESA Operaciones y Servicios Comerciales, que realitza activitats de suport comercial (facturació i cobrament, oficines comercials, atenció telefònica, etc.) a les altres companyies energètiques d’ENDESA.

A més, ENDESA Red constitueix el centre de suport tecnològic de tota l’activitat de distribució d’ENDESA a escala internacional.

La infraestructura d’ENDESA Red està integrada fonamentalment per 280.166 quilòmetres en línies de transport i distribució, 821 subestacions i 120.449 centres de transformació, fet que li permet estar present a la meitat de les llars i centres de treball d’electricitat d’Espanya a través d’uns 10,5 milions de punts de consum repartits en gairebé 3.000 municipis de 23 províncies de 9 Comunitats Autònomes.

La Companyia afronta una demanda d’uns 100.000 GWh anuals i gestiona uns actius de 6.653 milions d’euros. Els seus ingressos anuals per venda d’energia es situen a l’entorn dels 5.500 milions d’euros anuals i al 2002 va realitzar inversions materials per un import de 658 milions, dels quals el 42% va ser realitzat a Catalunya. Compta amb 6.229 empleats, és a dir, el 48,8% dels que ENDESA té a Espanya.

Durant els últims mesos el conseller Fernàndez Teixidó ha mantingut contactes amb la companyia per tal que Endesa traslladés la seu d’Endesa Distribució a Barcelona. El fet que Endesa tingui bona part del seus clients a Catalunya ha estat el motiu pel qual el Govern català ha reclamat amb insistència el canvi d’ubicació d’aquesta filial. Finalment el passat 6 d’octubre la companyia va anunciar el trasllat d’Endesa Red responsable del negoci de distribució d’electricitat al mercat espanyol i que integra dues societats: ENDESA Distribución Eléctrica i ENDESA Operaciones y Servicios Comerciales.

1  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 114