Lliurament dels certificats de català a jugadors del FC Barcelona

La formació té el suport de la Generalitat de Catalunya

query_builder   24 maig 2004 17:24

event_note Nota de premsa

Lliurament dels certificats de català a jugadors del FC Barcelona

La formació té el suport de la Generalitat de Catalunya

El director del programa de Planificació Lingüística de la Generalitat i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Miquel Pueyo, ha lliurat avui els certificats d’assistència i aprofitament als jugadors del FC Barcelona que han fet cursos de català aquest curs. Hi han participat jugadors de les seccions de futbol, bàsquet, handbol i futbol femení. L’acte s’ha celebrat a les installacions del club i ha comptat amb la presència del director general del FC Barcelona, Ferran Soriano.

En aquests cursos hi han participat els següents jugadors: Jerome Fernández, Laszlo Nagy, Natalia Astrán, Luis Enrique Martínez, Luis Javier García, Carlos Ortega, Rodrigo de la Fuente i Nacho Rodríguez.

Un jugador de cada secció ha lliurat una pilota signada pels membres de cada equip a la Secretaria de Política Lingüística com a record d’aquesta temporada. A més de Miquel Pueyo, per part de la Secretaria Lingüística també hi han assistit els professors Elena Blaya i Albert Inglés.

Aquests cursos es van posar en marxa el novembre de l’any 2002, fruit d’un primer conveni entre la Generalitat de Catalunya i el FC Barcelona per fomentar l’ús del català. En aquest sentit, la intenció de les dues parts és renovar i signar un nou conveni en els propers mesos. Els cursos van dirigits als esportistes del FC Barcelona no catalano-parlants perquè puguin adquirir el coneixement suficient per comprendre el català i expressar-se a nivell oral.

Els jugadors participants en els cursos reben una formació lingüística adaptada al seu entorn professional. Dos dies per setmana els esportistes han treballat diversos aspectes com les salutacions, els comentaris esportius o el lèxic específic. Un dels gèneres que s’ha treballat més és l’entrevista, ja que és el text comunicatiu més habitual. A més, també reben una bibliografia referent al país, la llengua i la situació jurídica i administrativa de Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 140