Educació i Esports estudien obrir els equipaments esportius de les escoles més enllà de l'horari escolar

Presentada la campanya 2004: Any Europeu de l'Educació per mitjà de l'Esport

query_builder   7 juny 2004 17:45

event_note Nota de premsa

Educació i Esports estudien obrir els equipaments esportius de les escoles més enllà de l'horari escolar

Presentada la campanya 2004: Any Europeu de l'Educació per mitjà de l'Esport

La consellera d’Educació, Marta Cid, i el  secretari general de l’Esport, Rafel Niubò, han anunciat avui que el Departament d’Educació i la Secretaria General de l’Esport han creat comissions de treball conjuntes per tal d’estudiar la possibilitat d’obrir els equipaments esportius que tenen les escoles a tota la ciutadania un cop acabat l’horari escolar, entre altres qüestions. Aquest anunci l’han fet durant la presentació al CEIP Pare Poveda de Barcelona de la campanya 2004: Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’Esport, una iniciativa del Consell de la Unió Europea i del Parlament Europeu.

A més d’aprofundir en els valors positius que aporta l’esport per a l’educació dels joves, la consellera Marta Cid i Rafel Niubò han insistit en què l’esport també és una “eina magnífica” per afavorir la integració de l’alumnat nouvingut. Segons han explicat, “l’objectiu és reforçar els lligams entre el món educatiu i l’esportiu per donar un impuls clar a aquesta iniciativa i per això hem donat prioritat a la coordinació i la col·laboració entre el Departament d’Educació i la Secretaria General de l’Esport”.

En aquest sentit, el secretari general de l’Esport, Rafel Niubò, ha dit que “el repte d’aquesta legislatura és que l’escola i l’esport vagin junts, ja que l’esport serveix per educar les persones al llarg de la vida i tinc la convicció que l’esport encara hi té molt a dir en el món educatiu”. De la seva banda, la consellera Marta Cid ha avançat que les comissions de treball establertes començaran a donar els seus fruits abans que acabi l’any. Rafel Niubò ha afegit que “l’objectiu és que les mesures que posarem en marxa estiguin a ple rendiment durant el curs 2006/07”.

Pel que fa a l’Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’Esport, han destacat la seva importància per aconseguir sensibilitzar la ciutadania i les institucions educatives i esportives sobre els valors de l’esport per al desenvolupament de la personalitat i de les capacitats socials; fomentar la cooperació entre el món de l’educació i el món de l’esport; sensibilitzar sobre la contribució positiva del voluntariat en l’educació no formal; fomentar els intercanvis d’estudiants, en particular en ambients multiculturals; promoure la integració social a través de l’esport dels grups de població menys afavorits i prendre en consideració els problemes de formació dels i les joves esportistes.

Per a més informació de la campanya, podeu consultar la pàgina web http://cultura.gencat.net/esport/anyeuropeu2004/index.htm

1  

Imatges

Marta Cid i Rafel Niubò han parlat amb alumnes del CEIP Pare Poveda de Barcelona

Marta Cid i Rafel Niubò han parlat amb alumnes del CEIP Pare Poveda de Barcelona 193