La Generalitat declararà àmbit d'interès turístic la zona afectada pels incendis de Sant Llorenç Savall

query_builder   3 setembre 2003 16:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat declararà àmbit d'interès turístic la zona afectada pels incendis de Sant Llorenç Savall

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, s’ha reunit avui amb els representants dels municipis afectats per l’incendi de Sant Llorenç Savall

En el decurs d’aquesta trobada, els representants dels ajuntaments de Sant Llorenç Savall, Talamanca, Mura, Gallifa, Castellterçol, Monistrol de Calders i Granera han exposat al Conseller Antoni Fernàndez Teixidó de quina manera ha afectat l’incendi del passat mes d’agost a l’activitat econòmica dels seus municipis, pel que fa als àmbits de la indústria, el comerç i el turisme.

Per la seva banda, el Conseller Fernàndez Teixidó ha informat als alcaldes i regidors dels ajuts que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme destinarà a pal·liar els danys causats per l’incendi i ajudar als municipis de la comarca a restablir la seva activitat empresarial.

Concretament, els ajuts s’adreçaran als establiments industrials, comercials i turístics, en funcionament o en construcció, que hagin sofert danys en les edificacions, instal·lacions o béns d’equipament. Pel que fa al turisme, els ajuts també es podran destinar a l’embelliment de l’entorn dels establiments turístics afectats per l’incendi i a despeses de promoció turística dels municipis.  A més, el Conseller Teixidó ha informat que la Generalitat declararà àmbit d’interès turístic supramunicipal la zona afectada pels incendis. Això comportarà l’atenció preferencial cap a aquesta zona de totes les administracions supramunicipals, com la Diputació i els consells comarcals, a l’hora d’elaborar els seus plans de promoció turística.

A la reunió també hi han assistit el Director General de Turisme, Xavier Civit i el Director General d’Indústria, Antoni Gurguí.

1  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 112