Fernàndez Teixidó presideix la signatura del contracte arquitectònic d'ampliació de la Fira de Barcelona

query_builder   29 maig 2003 13:21

event_note Nota de premsa

Fernàndez Teixidó presideix la signatura del contracte arquitectònic d'ampliació de la Fira de Barcelona

Aquest matí s’ha signat el contracte de prestació de serveis d’arquitectura per a l’ampliació de la Fira de Barcelona a Montjuïc-2 entre Josep Mª Cullell, president de Fira 2000 SA, i Toyo Ito, arquitecte japonès responsable del projecte. L’acte ha estat presidit pel Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó.

El projecte de nou recinte de Fira de Barcelona, situat a l’Hospitalet del Llobregat, vol ser el més modern d’Europa pel que fa a la seva arquitectura i urbanisme i dotarà a la Fira d’una superfície total de 239.000 metres quadrats. El conseller Fernàndez Teixidó, ha comentat el paper destacat de la Generalitat de Catalunya, sent la institució que més participació té sobre el projecte d’ampliació. Aquest comprimís del Govern amb la Fira s’exemplifica en una aportació de 75 milions d’euros a fons perdut. “L’objectiu no és altre que fer una nova Fira més internacional i per això la Generalitat dóna tot el suport necessari”, ha afegit el conseller.

L’ampliació de Fira de Barcelona compta amb un ampli acord de la Generalitat de Catalunya l’Ajuntament de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

Toyo Ito que va ser el guanyador d’un concurs internacional per dissenyar el projecte d’ampliació està considerat un dels exponents de la modernitat arquitectònica que vincula l’arquitectura tradicional i les noves tendències. El contracte signat avui lliga la companyia Toyo Ito & Associates, Architects en la prestació de serveis d’arquitectura de les obres a Montjuïc-2. Toyo Ito defineix el seu projecte com un conjunt d’edificis orgànics que configuren un espai molt dinàmic gràcies a elements com l’aigua i els arbres. Els principals elements del projecte són: l’espina dorsal (traçat central que recorrerà els pavellons), Gran Via, porta emblemàtica (complex per usos diversos que inclou un hotel, oficines i instal·lacions comercials), una gran cúpula a la porta d’Amadeu Torner, l’entrada del Passeig de la Zona Franca, i les façanes dels costats nord i sud del recinte.

1  

Imatges

Imatge de la signatura

Imatge de la signatura 837