S'avança al 2008 el final del desplegament dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya, 3 anys abans del previst

La Junta de Seguretat acorda que l'any 2004 els Mossos també cobreixin l'Anoia i que es reforci l'àrea de Tarragona

query_builder   3 juny 2003 15:24

event_note Nota de premsa

S'avança al 2008 el final del desplegament dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya, 3 anys abans del previst

La Junta de Seguretat acorda que l'any 2004 els Mossos també cobreixin l'Anoia i que es reforci l'àrea de Tarragona

La Junta de Seguretat de Catalunya celebrada avui al Palau de la Generalitat ha acordat avançar 3 anys el calendari de tancament del desplegament del Mossos d’Esquadra a Catalunya. Així, el procés de substitució acabarà l’any 2008, quan estava previst pel 2011.

La Junta copresidida pel conseller en cap, Artur Mas i el Ministre de l’Interior, Ángel Acebes, també ha decidit que l’any vinent, l’Anoia s’incorporarà a les comarques on el Mossos d’Esquadra tenen responsabilitats en seguretat ciutadana.

Per tant, l’any 2004 els Mossos d’Esquadra assumiran responsabilitats a l’Anoia alhora que mantindran el compromís ja establert amb anterioritat de destinar entre 700 i 800 agents a la ciutat de Barcelona, compartint responsabilitats amb els agents del Cos Nacional de Policia. Per aquest any també s’ha previst que la Policia de la Generalitat reforci l’àrea de Tarragona.

Un altre acord important que s’ha pres en aquesta Junta de Seguretat estableix que a partir de la pròxima promoció de Mossos d’Esquadra es destinarà el 15% de les places ofertades a agents provinents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

A la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya celebrada el 4 de juny de 2002 es va acordar avançar el desplegament dels Mossos d’Esquadra a l’àrea metropolitana de Barcelona a l’any 2003.

A Badalona, Montgat i Sant Adrià de Besòs els Mossos d’Esquadra són responsables de la seguretat ciutadana des del gener i febrer d’enguany. A l’octubre d’aquest mateix any, les tasques de seguretat ciutadana s’assumiran a les ciutats de l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, i als municipis del Baix Maresme (Premià de Mar, Alella, Cabrils, El Masnou, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Teià i Tiana).

Per fer efectiu aquest desplegament els Mossos d’Esquadra han incorporat durant aquest any 2003, 900 agents que donen servei als més de 700.000 habitants d’aquestes poblacions.

1  

Imatges

Respresentants del govern Català i del govern Central abans de la reunió de la Junta de Seguretat

Respresentants del govern Català i del govern Central abans de la reunió de la Junta de Seguretat 263