Artur Mas: "Avui el Barça ha demostrat que també en el civisme és més que un club"

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, destaca la funció educadora de l'esport

query_builder   14 octubre 2003 13:21

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "Avui el Barça ha demostrat que també en el civisme és més que un club"

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, destaca la funció educadora de l'esport

El conseller en cap, Artur Mas, i el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta han signat avui un conveni de collaboració, entre les dues institucions que representen, per impulsar el civisme a través de diferents campanyes i activitats en les quals prendran part esportistes del club. A la signatura també hi han estat presents el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana; la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau; i el secretari general de l’Esport, Josep Maldonado.

El conseller en cap ha destacat que, amb la signatura d’aquest conveni, “el F.C Barcelona demostra també en aquest àmbit que és més que un club”. Mas ha declarat que el conveni signat avui serveix per “guanyar terreny a la Catalunya exemplar en el civisme” i ha volgut fer una recomanació apel•lant a la passió per l’esport advertint però, que aquesta “no s’ha de convertir en fanatisme i menys encara en violència”.

En aquesta línia, el conseller en cap ha donat tot el seu suport a “la fermesa” del F.C Barcelona “en l’actuació contra dels violents” i ha aprofitat per fer-la extensiva “a altres entitats esportives del país”.

D’altra banda, la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha manifestat que “creiem en la funció educadora de l’esport” i ha destacat la funció de les entitats esportives i la seva tasca “en l’educació integral dels joves”.

Amb aquest acord de col•laboració, la Generalitat es compromet a:

 donar suport a les activitats que organitzi el Futbol Club Barcelona per fomentar actituds de civisme i convivència en esdeveniments esportius.

 continuar impulsant programes que fomentin el civisme als diferents barris, pobles i ciutats de Catalunya

Per la seva part, el F. C. Barcelona es compromet a:

 col•laborar en els programes engegats per la Generalitat per promoure actituds cíviques en el món de l’esport.

 realitzar activitats de sensibilització pels seus socis i simpatitzants amb l’objectiu de fomentar la no violència a l’esport.

 a afavorir la implicació dels esportistes del club en aquest tipus d’activitats.

Del seguiment del conveni, que té una vigència d’un any amb possibilitat de pròrroga, se n’encarregarà una Comissió mixta integrada per sis persones, tres en representació de la Generalitat de Catalunya i tres més en nom del F. C. Barcelona.

1  

Imatges

Artur Mas i Joan Laporta durant l'acte de signatura del conveni per impulsar el civisme

Artur Mas i Joan Laporta durant l'acte de signatura del conveni per impulsar el civisme 789