Les associacions Setem i Avismón reben el Premi Voluntariat 2004

La consellera Anna Simó presideix la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

query_builder   10 desembre 2004 18:39

event_note Nota de premsa

Les associacions Setem i Avismón reben el Premi Voluntariat 2004

La consellera Anna Simó presideix la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

L’organització no governamental de cooperació al desenvolupament SETEM-Catalunya i l’associació d’atenció a la gent gran Avismón han rebut el Premi Voluntariat 2004, instituït pel Departament de Benestar i Família, en l’acte de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, sota la presidència de la consellera Anna Simó
Aquests premis estan destinats a promoure accions de voluntariat en l’àmbit local i nacional. SETEM Catalunya ha rebut la modalitat nacional del premi per l’organització de l’anomenada Festa del Comerç Just, l’objectiu de la qual és estendre arreu de Catalunya la celebració d’aquesta festa que sensibilitza els ciutadans i ciutadanes de la situació actual del comerç internacional i de les seves conseqüències sobre els països del Sud divulgant i promovent les propostes del Comerç just com una opció de compra real. L’any 2005 es preveu que la Festa del Comerç just se celebri a 50 municipis de Catalunya, amb la participació de més de 70 entitats i 1.200 voluntaris. El premi que reb SETEM està dotat amb 10.000 euros que es destinaran a desenvolupar el projecte de la Festa del Comerç Just l’any 2005.

Per la seva part, l’associació Avismón-Catalunya ha rebut el Premi Voluntariat en la modalitat local-comarcal pel projecte anomenat La gran aventura d’acompanyar una persona gran. Aquest projecte té com a objectiu garantir que la gent gran atesa tingui un envelliment digne a través del suport social del voluntariat. Avismón aplega a través del voluntariat una xarxa important de recursos per donar resposta a les necessitats de les persones grans per tal que puguin mantenir-se dinàmiques, continuïn sent autònomes i puguin tenir un envelliment ric i participatiu. A través de la seva condició de persona més jove, el voluntari ofereix un ajut intergeneracional a les famílies que no poden atendre els seus ancians com voldrien. Les actuacions dels voluntaris inclouen des d’acompanyaments setmanals fins a acompanyaments puntuals passant per la col·laboració en petits arranjaments a la llar o en activitats lúdiques periòdiques. El premi que rep Avismón està dotat amb 5.000 euros que contribuiran al desenvolupament de les seves activitats.

La celebració del Dia Internacional del Voluntariat ha estat dissenyada per la subdirecció general d’Associacionisme i Voluntariat del Departament de Benestar i Família juntament amb les associacions i entitats del voluntariat de Catalunya. En nom de les entitats, a l’acte de hi ha pres la paraula la presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social, Assumpta Vilà.

Un 13,1% de la població catalana major de 16 anys participa en activitats de voluntariat, agrupada entorn de 1.700 entitats, cosa que suposa un índex de voluntariat de la societat catalana superior a la mitjana europea i que dobla el del conjunt de l’Estat espanyol.