La consellera de Benestar i Família presenta el projecte d'obres de la nova residència Llevant a Tarragona

També inaugura un centre de dia a Constantí i l'ampliació d'una residència a les Borges del Camp

query_builder   18 juliol 2003 13:57

event_note Nota de premsa

La consellera de Benestar i Família presenta el projecte d'obres de la nova residència Llevant a Tarragona

També inaugura un centre de dia a Constantí i l'ampliació d'una residència a les Borges del Camp

·La consellera del Departament de Benestar i Família, Irene Rigau, ha presentat avui el projecte d’obres del futur complex assistencial format per una residència assistida per a gent gran i Centre de Dia d’atenció primària “Llevant” de la Fundació Santa Tecla de Tarragona. ·Irene Rigau també ha inaugurat un casal de gent gran i centre de dia a Constantí i l’ampliació d’una residència a les Borges del Camp.

Tarragona, 18 de juliol de 2003

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha presentat avui el projecte d’obra de la nova residència per a gent gran i centre de dia “Llevant” de la Fundació Santa Tecla de Tarragona. Aquest complex assistencial tindrà una capacitat per a 120 usuaris i ha comptat amb una aportació econòmica del Departament de Benestar i Família de 1,8 milions d’€ (300 milions de pessetes).

Està situada en la zona anomenada Vall de l’Arrabassada, compresa entre el barranc de les terres cavades, el barri dels músics, la circumval·lació i la Via Augusta, en una superfície de 21.073 m2.

L’edifici tindrà planta baixa i tres plantes. En la planta inferior es situaran els serveis assistencials d’atenció primària, el  servei de rehabilitació i el centre d’especialitats. En la part superior es construirà la residència assistida que comptarà amb un total de 40 habitacions individuals i 40 dobles (que oferiran una capacitat total de 120 places) adaptades per donar resposta a residents d’alta dependència, i que disposaran d’oxigen, aspiració i bany assistit. En el bloc transversal se situarà la sala d’estar menjador i la teràpia ocupacional.

Centre de dia de Constantí

Irene Rigau ha inaugurat a les 11 hores del matí un centre de dia a Constantí. El Departament de Benestar i Família ha fet una aportació econòmica de més de 186.000 € (31 milions de pessetes) en aquest nou equipament que disposarà de 24 places de centre de dia. Aquest nou equipament està situat a la Plaça de les Escoles, s/n.

Es tracta de la reconversió d’una antiga escola que s’ha adequat la meitat a Centre de Dia i l’altra meitat a Llar d’infants, fruit d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Ampliació residència de les Borges del Camp

La consellera de Benestar i Família ha inaugurat també les obres d’ampliació de la residència de gent gran Mare de Déu de la Riera a les Borges del Camp.

Aquesta obra ha suposat la creació de 12 noves places i ha comptat amb una aportació del departament de 120.202 € (20 milions de pessetes). La residència, situada al carrer Mn. Cinto Verdaguer, disposava actualment de 21 places residèncials.