La consellera Rigau presideix la inauguració del centre especial de treball de la fundació FIL FP a Esparreguera

El Departament de Benestar i Família ha aportat 557.042 € a aquest projecte

query_builder   7 febrer 2003 11:51

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau presideix la inauguració del centre especial de treball de la fundació FIL FP a Esparreguera

El Departament de Benestar i Família ha aportat 557.042 € a aquest projecte

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, presideix a Esparreguera l’acte d’inauguració del Centre Especial de Treball per a discapacitats psíquics FIL FP. El Departament de Benestar i Família ha aportat 557.042 € en aquest projecte.

Esparreguera, 7 de febrer de 2003

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, presideix l’acte d’inauguració del Centre Especial de Treball per a discapacitats psíquics FIL, Fundació d’Integració Laboral, a Esparreguera. El Departament de Benestar i Família ha aportat 557.042 € a la realització d’aquest projecte.

FIL és una fundació privada formada pels ajuntaments d’Abrera, Collbató, Olesa de Montserrat, Sant Esteve de Sesrovires i Esparreguera i està orientada als col·lectius de persones amb disminució per tal d’integrar-los al món laboral.

Els centres especials de treball integren al sistema laboral persones que, altrament, difícilment arribarien a ser treballadors. Es tracta de persones amb una disminució psíquica de tipus mitjà, trastorns derivats de malaltia mental, paràlisi cerebral greu i pluridiscapacitats. Aquests treballadors constitueixen quasi el 75% dels disminuïts contractats en els Centres Especials de Treball.

Els centres especials de treball compten amb Serveis d’Ajustament Personal i Social, que els donen suport intern o extern per a aconseguir l’adaptació a l’entorn laboral en particular, i a l’entorn cívic en particular, dels seus destinataris.

7.741 persones amb disminució treballen en centres especials de treball a Catalunya, la qual suposa el 28% sobre el total de Comunitats Autònomes amb competències transferides.