La consellera Simó inaugura la residència i centre de dia per a gent gran de Vila-seca

Ofereix 100 places, 75 de les quals són concertades

query_builder   28 febrer 2004 17:00

event_note Nota de premsa

La consellera Simó inaugura la residència i centre de dia per a gent gran de Vila-seca

Ofereix 100 places, 75 de les quals són concertades

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha inaugurat avui el centre residencial i centre de dia per a la gent gran de Vila-seca, construït mitjançant un conveni subscrit entre l’Ajuntament de la població i el Departament de Benestar i Família. La Generalitat ha col·laborat en el cost de la inversió mitjançant l’aportació de 450.759 €.

El nou equipament, construït en un solar de propietat municipal de 2.584 m2 al carrer del Requet de Fèlix, número 35, disposa de 100 places, en el règim següent:

75 places assistencials (50 concertades pel Departament de Benestar i Família i 25 de lliures).

25 places sociosanitàries (concertades amb el Departament de Sanitat i Seguretat Social).

Ofereix, a més, 30 places de centre de dia, servei d’assistència domiciliària i altres serveis complementaris.

L’edifici de la nova residència consta de tres plantes. A la primera planta hi ha el vestíbul, l’infermeria i dormitoris; a la planta baixa, el centre de dia i serveis als residents; finalment, el menjador es troba a la planta soterrani. La primera pedra d’aquest nou equipament es va col·locar el 30 d’octubre de 2001.

Noves places públiques

El departament preveu crear un total de 6.800 noves places resindencials finançades públicament a tot Catalunya fins el 2006 per arribar al 2% de cobertura pública que planteja el IV Pla d’Acció Social, tal com va anunciar la consellera Anna Simó en la seva compareixença programàtica a la comissió de Política Social del  Parlament el passat 4 de febrer. Per a les persones que requereixen estar en residències, es pretén garantir el dret efectiu dels ciutadans a accedir a una plaça residencial pública amb una demora màxima de tres mesos, en funció del nivell de dependència.

Així mateix, en aquest mandat el Departament de Benestar i Família apostarà pel creixement del Servei d’Atenció Domiciliària a les persones amb dependència, amb l’objectiu d’anar cap a la seva universalització, i es proposa arribar al final d’aquesta legislatura donant cobertura al 4 per cent de les persones de 65 anys i més, amb un mínim de 5 hores de mitjana setmanal.

Els serveis d’atenció domiciliària estan integrats per tota una cartera de serveis que van des de l’ajuda de les activitats domèstiques a la llar, a l’ajuda personal per a la realització de les activitats de la vida diària, les noves tecnologies aplicades als serveis en la persona com a tal assistència o el suport a les famílies. És a dir, és una cartera molt ampla de serveis, és polivalent i pel que fa a les problemàtiques socials i tipologia d’usuaris.