La consellera Anna Simó acull amb satisfacció la sentència que atorga una adopció a una parella homosexual a Navarra

query_builder   17 febrer 2004 17:00

event_note Nota de premsa

La consellera Anna Simó acull amb satisfacció la sentència que atorga una adopció a una parella homosexual a Navarra

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha acollit amb satisfacció la sentència d’un Jutjat de Família de Pamplona, coneguda ahir, que concedeix l’adopció de dues nenes bessones a la companya sentimental de la seva mare biològica. Per primera vegada a l’Estat espanyol una sentència judicial accepta com a mares una parella de lesbianes.

La consellera Simó ha indicat que “aquesta sentència encoratja el Govern de Catalunya a tirar endavant la modificació de la Llei d’adopcions catalana en el sentit de reconèixer el dret dels infants a tenir una família reconeguda legalment, independentment de l’opció sexual dels seus membres”.

Simó destaca que en la sentència del Jutjat de Pamplona “la jutgessa està reconeixent la relació de filiació adoptiva de les criatures per assegurar que aquesta relació familiar sigui per protegir l’infant”.

La titular de Benestar i Família de la Generalitat constata que en el cas de la parella navarresa “les coses es van fer molt ben fetes des del començament”, ja que quan la mare biològica es va sotmetre a una inseminació artificial al Centre de Planificació Familiar del govern navarrès “ja es va fer un informe de la parella pel qual es desprenia la seva estabilitat personal, psicològica, familiar i sòcioeconòmica.

La consellera recorda que “el Parlament Europeu ja va emetre el 1994 una resolució que demanava als Estats europeus que abolissin de les seves lleis el tracte desigual i discriminatori a gais i lesbianes i en particular eliminés tota restricció dels seus drets a ser pares, a adoptar o a criar infants” i, “per tant, la sentència del jutjat de Pamplona va en aquest camí”.

Cal recordar que la modificació de la Llei d’adopcions catalana va ser un dels compromisos que la consellera de Benestar i Família va anunciar en la seva compareixença programàtica davant del Parlament el passat 4 de febrer.

La sentència del jutjat de Pamplona s’ha dictat a l’empara de la Llei foral navarresa sense tenir en compte el recurs d’inconstitucionalitat presentat per diputats de la UPN-PP contra aquesta Llei. Navarra va ser una de les primeres comunitats autònomiques, juntament amb Euskadi, on es va aprovar una llei d’adopció que possibilita l’adopció per part de persones homosexuals.