La Generalitat presenta el primer portal virtual especialitzat en temes socials a Europa

Portalsocial.net és una plataforma de serveis adreçada a més de 17.000 professionals de l'àmbit del benestar

query_builder   24 febrer 2003 17:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta el primer portal virtual especialitzat en temes socials a Europa

Portalsocial.net és una plataforma de serveis adreçada a més de 17.000 professionals de l'àmbit del benestar

·El Departament de Benestar i Família ha creat, amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya, una plataforma electrònica adreçada als professionals de l’àmbit del benestar que és el primer d’aquestes característiques que existeix a Europa.·Els col·legis professionals de psicòlegs, d’educadores i educadors socials, de pedagogs i de treballadors socials signen avui un conveni d’adhesió, que està adreçat inicialment a més de 17.000 professionals de tot Catalunya.·Concebut com una comunitat virtual, PortalSocial.net constitueix una àrea d’intercanvi d’experiències i de coneixements, i disposa de més de 3.000 pàgines d’informació.

Barcelona, 24 de febrer de 2003

PortalSocial.net (http://www.portalsocial.net/) és una iniciativa liderada pel Departament de Benestar i Família, que compta amb la col·laboració tecnològica de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i que té per objectiu general la creació d’una plataforma de serveis adreçada als més de 17.000 professionals del camp social que hi ha a Catalunya utilitzant les noves tecnologies de la informació. Portalsocial disposa ja de més de 1.000 inscrits.

Aquest és el primer portal d’aquestes característiques que es posa en funcionament a Europa i és previst que sigui un referent dins del sector.

Aquesta iniciativa està oberta a la participació de totes aquelles institucions i entitats que s’hi vulguin adherir. Actualment compta amb l’adhesió del Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i el Col·legi Oficial de Pedagogs. Tots ells han signat avui el conveni d’adhesió en l’acte de presentació del nou portal.

PortalSocial.net és una comunitat virtual que ofereix espais de comunicació per afavorir la participació i el debat entre tots els professionals que tenen responsabilitats en l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Els objectius específics d’aquesta plataforma de serveis en relació a aquests professionals són:

· Oferir una font d’informació, constantment actualitzada, de fàcil accés i consulta adaptada a les seves necessitats.

· Promoure la difusió i el coneixement de bones pràctiques en matèria de serveis socials i benestar.

· Unificar criteris i pautes d’actuació

· Reforçar els processos de formació continuada.

· Promoure un espai de comunicació i debat sobre temes sectorials d’especial interès.

· Afavorir la comunicació entre els professionals i les institucions participants en el projecte.

· Afavorir la creació de canals de participació dels professionals a través del debat i la publicació d’experiències.

PortalSocial.Net disposa de més de 3.000 pàgines d’informació amb enllaços, normativa, llibres i entitats. També permet la comunicació dels seus usuaris a través de un servei de correu electrònic, tipus webmail, que permet realitzar xats i desenvolupar grups de treball i debats d’interès pels usuaris.