La Generalitat posa la primera pedra de la residència de gent gran de Balàfia-Secà

4.874.000 € per duplicar les places de titularitat del Departament de Benestar i Família a la ciutat de Lleida

query_builder   5 febrer 2003 18:28

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa la primera pedra de la residència de gent gran de Balàfia-Secà

4.874.000 € per duplicar les places de titularitat del Departament de Benestar i Família a la ciutat de Lleida

El Departament de Benestar i Família ha posat la primera pedra de la residència assistida per a gent gran de Balàfia-Secà, a Lleida. Aquest equipament, que estarà acabat l’octubre de l’any vinent, suposa una inversió de 4.874.000 euros. Amb la nova residència es duplicarà al municipi de Lleida l’oferta de places residencials de titularitat del Departament.

Lleida, 5 de febrer de 2003

El Departament de Benestar i Família posa dimecres, dia 5 de febrer, la primera pedra de la nova residència per a gent gran de Balàfia-Secà, a Lleida. Aquest nou equipament, que estarà acabat l’octubre de 2004, disposarà de 128 places (96 de residència assistida i 32 de centre de dia).

La Generalitat inverteix 4.874.000 euros en les obres de construcció i adquisició d’equipament i maquinària per a la nova residència. Es tracta d’un edifici aïllat de planta baixa i tres plantes pis amb 60 dormitoris individuals i 18 dormitoris dobles, i amb una superfície total construïda de 4.611 m2.

Amb aquesta nova residència, l’oferta de places residencials de titularitat del Departament de Benestar i Família es duplicarà al municipi de Lleida, passant de les 90 places actuals a 186 places. També hi ha les places en conveni amb la resta de residències privades de la ciutat (ADESMA, Parc del Segre, JOVIAR, La Nostra Llar S. Jaume, Verge de Montserrat, GERS-Ilerda, MYCES, i l’Esplai, a Sucs).

L’edifici de la Residència i Centre de Dia per la Gent Gran de Balàfia se situa en un solar de 6.437,63 m2 cedit per la Diputació Provincial, que el va adquirir mitjançant permuta amb l’ajuntament, i que actualment ha passat a disposició de la Generalitat de Catalunya, per a la construcció d’un nou equipament geriàtric.

Aquest solar està situat en la confluència de dos barris molt populars de la ciutat, el “Secà de S. Pere”, i el de “Balàfia”, de nova expansió.

Es tracta d’un edifici de construcció nova, aïllat, de planta baixa i 3 plantes pis, amb una capacitat màxima de 96 usuaris de residència assistida i de 32 usuaris de centre de dia. L’edifici en projecte respon a la tipologia de bloc lineal en l’alineació del carrer Josep Olondriz. Al llarg del bloc hi trobarem un porxo longitudinal, que servirà d’aixopluc per als vianants, alhora que permetrà accedir al hall de l’edifici.

· El hall, ubicat al mig de la planta baixa, s’entén com un element que centralitza tots els accessos principals de l’edifici i permet l’accés directe al jardí del recinte.

· El centre de dia està desenvolupat com una peça autònoma, i la seva forma fa entendre que es una peça integrada a l’edifici, però alhora amb una finalitat i programa específic.

· Planta Baixa. Hi ha dos corredors a banda i banda del hall, un a l’esquerra que agrupa dependències de serveis com vestuaris i cuina i un a la dreta, on s’ubiquen les dependències d’administració i gerència, assistència mèdica i els espais polivalents (aules) que és la part mes pública de l’edifici. Justament al davant de l’accés principal es produeix un gual amb un àrea d’estacionament ocasional, d’ambulàncies, taxis i vehicles privats per afavorir l’accés rodat. La resta de l’espai, són paviment d’estada i jardí pels usuaris i visitants del centre.

· Plantes Pis. A nivell de plantes pis l’esquema és molt simple, al centre de l’edifici, s’agrupen els espais d’estada i activitat, sales i menjadors, i els corredors alimenten les habitacions individuals i dobles.

· Planta Quarta. És la planta d’instal·lacions i bugaderia.