La Generalitat dóna suport al Dia Internacional del poble Gitano

El Departament de Benestar i Família elaborarà un Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya

query_builder   7 abril 2004 10:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat dóna suport al Dia Internacional del poble Gitano

El Departament de Benestar i Família elaborarà un Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya

Demà 8 d’abril se celebraran diversos actes amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano a Catalunya. Representants de la mesa del Parlament presidiran, a les 10 del matí, un acte politicoinstitucional al Palau del Parlament. Posteriorment, gitanos d’arreu Catalunya es reuniran al marge del riu Ripoll, al seu pas pel municipi de Castellar del Vallès, a la zona de Les Arenes, i faran una ofrena de flors a les aigües del riu per rememorar l’èxode gitano quan van marxar de la Índia. El Departament de Benestar i Família s’adhereix a aquests actes commemoratius com a mostra de reconeixement institucional.

Des de fa anys, el dia 8 d’abril gitanos de diferents parts del mon s’apleguen als marges dels rius per celebrar la seva diada, on es commemora l’aniversari del Primer Congrés Gitano Internacional, que va tenir lloc a Londres el 8 d’abril de 1971 i on es va oficialitzar la bandera gitana (una franja blava a dalt, una altra verda a sota i una roda de carro al mig); també celebren el reconeixement de la identitat gitana per part de les Nacions Unides aconseguida uns anys més tard i, sobre tot, recorden els seus avantpassats, l’èxode gitano i l’holocaust nazi.

El Departament de Benestar i Família, en compliment de la resolució 1045/VI del Parlament de Catalunya, ha d’elaborar un Pla Integral del Poble gitano a Catalunya. Prèviament, el Departament n’està debatent les grans línies amb les entitats de la comunitat gitana i les principals conclusions que s’extreuen d’aquest debat s’incorporen a l’ ”Estudi sobre el Poble gitano a Catalunya” que servirà de base per a la redacció del Pla integral.