La Generalitat inaugura la residència per a gent gran Gavà-Concòrdia

93 places residencials i 32 places de centre de dia

query_builder   20 juny 2003 18:16

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura la residència per a gent gran Gavà-Concòrdia

93 places residencials i 32 places de centre de dia

La consellera del Departament de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat avui, 20 de juny, la nova residència de gent gran i centre de dia Gavà-Concòrdia, al Baix Llobregat. Aquest nou equipament, previst per a 125 usuaris, ha representat una inversió de més de 4 milions d’euros.

L’atenció a les persones grans en el triple vessant de  suport a les famílies, la potenciació de l’atenció domiciliària i centres de dia, i la creació de places residencials és una prioritat del Departament de Benestar i família. Per a la legislatura 1999-2003, el Departament s’ha fixat com a objectiu crear 7.000 noves places públiques d’atenció per a gent gran i avançar cap a un reequilibri del territori.

El Departament va endegar l’any 1999 l’actuació per crear en quatre anys aquestes 7.000 noves places públiques. L’actuació s’està duent a terme mitjançant la posada en marxa d’equipaments nous de la Generalitat, a través de subvencions a la inversió en equipaments d’entitats sense afany de lucre i amb l’increment de la contractació de places residencials privades per a utilització pública.

Amb aquesta actuació, la ràtio de places de residència assistida per cada 100 persones majors de 65 anys creixerà del 3,8% a l’any 2000 fins al 4,8% a l’any 2003, situant-se Catalunya en el mateix nivell que la mitjana dels països de la Unió Europea.

La residència assistida i centre de dia de gent gran Gavà-Concòrdia ha suposat una inversió de 4 milions d’euros. Es tracta d’un edifici aïllat, de planta soterrània, planta baixa, planta altell i tres plantes pis, d’una superfície total de 4.393 m2 construïts. Disposa de 93 places residencials en 39 dormitoris individuals i 27 dormitoris dobles; i de 32 places de centre de dia.

Oferirà serveis d’atenció (teràpia ocupacional, gimnàs-rehabilitació, assistència mèdica, assistència social, podologia, perruqueria, sala d’estar-menjador, sala lectura, aula taller, controls planta i offices, banys geriàtrics), a més del serveis generals (administració, direcció, sala reunions, bugaderia, espai roba bruta i roba neta, cuina, rebost, magatzems, tanatori, taller manteniment i serveis de personal).

La nova residència està situada als carrers Concòrdia/Aribau/Riera de Sant Llorenç.